1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gürsel Tekin: Başbakan, Demokrasi Ve Özgürlüğe Zarar Veriyor
Gürsel Tekin: Başbakan, Demokrasi Ve Özgürlüğe Zarar Veriyor

Gürsel Tekin: Başbakan, Demokrasi Ve Özgürlüğe Zarar Veriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Yaşanan olayların ardından gündemi belirleyen Başbakan değil millet.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Yaşanan olayların ardından gündemi belirleyen Başbakan değil millet. Başbakan, demokrasi ve özgürlüğe zarar verecek ifadeler kullanıyor." dedi.

    CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın kızı Eylem Gürkan'nın düğünü için Edirne'ye gelen
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Edirne İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

    Taksim Gezi Parkı olaylarına değinen Tekin, olayları yaratanın yurttaşlar olmadığını söyledi. Tekin, "Bu ülkenin nüfusunun yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ülkede, Başbakan'ın en kutsal değerlerimiz olan cami üzerinden siyaset yapıp, çok çirkince cümleler kullanması doğrusu kabul edilebilir bir anlayış değildir. Türk toplumu da bunu kabul etmedi ve inanmadı." ifadelerini kullandı.

    Alevi vatandaşlarla da ilgili konuşan Tekin, "Alevi vatandaşların ayrıştırılması ve hedef gösterilmesi için ciddi çabalar sarf edildi. Başbakan'ın bu yönde ifadeler kullanması aymazlık." diye konuştu.

    Bir gazetecinin 'Türkiye'nin imajının Gezi Parkı olayları sonucunda bozulduğu iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine Tekin, "Tam tersine yılda 300 milyon dolar civarında Türkiye'nin tanıtımı için paralar harcanıyor. Elbette ki oradaki olayları yaratan yurttaşlar değil. Keşke demokratik hukuk kuralları içerisinde devlet görevlileri davranmış olsaydı daha şık bir manzara ortaya çıkardı, Brezilya'da olduğu gibi. Ama ceberrutça, baskıcı bir anlayış kullanılınca bu fotoğraflar herkesi rahatsız etti. Ve birçok insan sizin her yıl harcamış olduğunuz 300 milyon dolarla değil, bu milletin vicdanıyla dünya, Türkiye'yi tanımış oldu. Eğer bir imaj bozukluğu varsa oda AK Parti iktidarıdır." şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.