1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gürsu Belediyesi'nden Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi
Gürsu Belediyesinden Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi

Gürsu Belediyesi'nden Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi

Bursa Gürsu Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çevre bilinci çalışmaları kapsamında, öğrencilere eğitim verildi.

A+A-

Bursa Gürsu Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çevre bilinci çalışmaları kapsamında, öğrencilere eğitim verildi.

    Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Çevre Mühendisi Ümran Ateş tarafından ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik çevre bilinci anlatıldı.

    Öğrencilere sunulan slaytta çevreyi kirleten etkenler hakkında bilgi verildi. Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, temizlik hizmetlerinde daha etkin sonuçlar alınabilmek için vatandaşların daha bilinçli ve duyarlı olması gerektiğini belirtti. Başkanı Orhan Özcü, “Biz de ‘ağaç yaşken eğilir’ anlayışıyla öğrencilere verdiğimiz eğitimlerle bilinçlenip, öğrendiklerini aileleriyle paylaşmalarını istiyoruz.” dedi.

    Gelecek için doğal kaynakların korunmasının önemi anlatılan eğitimde çocuklara; çöplerin kaynağında azaltılması, gelişigüzel atılmaması, doğaya zarar veren kimyasal atıkların açığa atılmaması, evsel atıkların ayrıştırılarak toplanması ve geri dönüştürülebilir ambalajların ayrı toplanması gibi konular anlatıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.