1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Habiad Başkanı Bingöl: Gezi Parkı Olayları Bahane Amaç Çözüm Sürecini Baltalamak
Habiad Başkanı Bingöl: Gezi Parkı Olayları Bahane Amaç Çözüm Sürecini Baltalamak

Habiad Başkanı Bingöl: Gezi Parkı Olayları Bahane Amaç Çözüm Sürecini Baltalamak

Habur İş Adamları Derneği (HABİAD) Başkanı Ali Bingöl, Gezi Parkı olaylarının bahane olduğunu, asıl amacın çözüm sürecini baltalamak olduğunu ifade etti.

A+A-

Habur İş Adamları Derneği (HABİAD) Başkanı Ali Bingöl, Gezi Parkı olaylarının bahane olduğunu, asıl amacın çözüm sürecini baltalamak olduğunu ifade etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyetlerini sürdüren HABİAD Başkanı Ali Bingöl, son günlerde gündemden düşmeyen Gezi Parkı olaylarının asıl amacının, başlatılan çözüm sürecini baltalamak olduğunu dile getirdi. Çözüm sürecine, ne Gezi Parkı ne de başka bir hususun etki etmesine müsaade edilmemesi gerektiğini ifade eden Bingöl, “Ülkemizde ve özellikle Güneydoğu bölgemizde yaklaşık 30 yıldır süren bu büyük sorunu ortadan kaldırmaya yönelik olarak oluşturulmuş olan çözüm sürecinde gelinen nokta tüm kesimler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmaktadır. Bu çözüm süreci gecikmiş olarak gelse de artık kalıcı olmasını, hem bölge halkı ve hem de tüm Türkiye istemektedir. Özellikle Güneydoğu bölge halkı adeta bu sürece sahiplenmiş olarak büyük de bir heyecan içindedir. Bu heyecan, her kesimi, kitleyi olumlu yönde etkilemiştir ve beklentimiz de bu heyecanın bitmemesidir. Diğer taraftan da akan kardeş kanının durmasıyla birlikte bölgemizde artık insanları yatırım yapma ve yatırım çekme heyecanı da sarmıştır. İnanmaktayız ki bu bölgeye gelecek her 1 liralık yatırım, hem bu bölgede hem de Türkiye genelinde en az 5 liralık katma değer yaratacaktır. Ancak bunun sağlanması için çözüm sürecinin devam etmesi ve nihayetinde de kalıcı olarak barışın temin edilmesi şarttır.” diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ SADECE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL"

Bu sorunun çözümünün, sadece Türkiye için değil Suriye, Irak ve İran için de çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Bingöl, ekonomik, sosyolojik ve kültürel gelişimin sağlanmasına destek vereceğini söyledi. Ali Bingöl, şunları söyledi: “Bundan dolayı çözüm sürecini biz artık sadece Türkiye'de değil gelecekte bizim yakın coğrafyamızda da büyük etkiler yaratacağının inancındayız. İşte bunun sağlanması için her 2 tarafın da günlük olayları, münferit provokasyonları, aşırı sert demeçleri, kırıcı kelime ve hitapları bir yana bırakıp artık biz nasıl bu çözüm sürecine daha fazla katkı sağlarızı düşünmeleri gerekir.”

"GEZİ PARKI OLAYLARI ÇÖZÜM SÜRECİNE GÖLGE DÜŞÜRDÜ"

Son günlerde yaşanan Gezi Parkı’ndaki olayların çözüm sürecine gölge düşürdüğünü belirten HABİAD Başkanı Ali Bingöl, “Son günlerde Gezi Parkı olaylarının çıkması bile bu süreci sahne arkasına atmış gözükmektedir. Bu tip olaylar her zaman benzer veya farklı bir şekilde değişik nedenlerle ve değişik şehirlerde ve bölgelerde çıkabilir ama Türkiye’nin asıl meselesinin istikametini kesinlikle değiştirmemelidir, buna tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve tüm halkımızın topluca desteği devam etmelidir. Çözüm sürecini desteklemek istemeyen belli kesimler belki de daha farklı taktiklerle, farklı gündem maddeleri bu dönemde yaratabilir ama bunun sonuçlarına hiçbirimiz artık dayanamayız, bundan dolayı gelinen bu güzel noktayı bozmamak için Gezi Parkı olaylarının artık gündemden çıkması gerekir. Ama toplumun kendi içinde orada gündeme getirilen talepleri de yine dinlenerek orada da çözüme yönelik adımlar mutlaka atılmalıdır. Asıl çözüm sürecinde sadece devletin, Güneydoğu bölge halkının veya siyasi partilerin değil, her vatandaşın Türkiye genelinde bu şekilde düşünmesi ve önyargılardan uzaklaşması gerekmektedir. Bunun için herkesin sağduyulu olması gerekiyor. Aynı coğrafyada yaşayan halkların güç birliğini, kardeşliğini çözüm sürecinde tekrar masaya yatırdık. Artık geri dönülmez bir yoldayız ve dönmemeliyiz. Bizleri bir arada tutacak güç bu ülke ve halklarındadır.”



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.