1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Habur'da Cep Telefonu Operasyonu'
'Habur'da Cep Telefonu Operasyonu'

'Habur'da Cep Telefonu Operasyonu'

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Habur Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonlarda 3 tır ve bir otomobilde toplam 1140 adet cep telefonu ele geçirildi!

A+A-

Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince gerçekleştirilen risk analizi neticesinde, Irak’tan Türkiye’ye gelen üç tır riskli olarak değerlendirildi. Birkaç gün ara ile gelen tırların tümü gümrük sahasına girdiği andan itibaren takibe alınarak X-Ray taramasına yönlendirildi.
 
X-Ray taraması neticesinde tırların, dingil diye tabir edilen, tekerlek birleşim noktalarında şüpheli yoğunluğa rastlandı. Bunun üzerine araçlar, arama hangarına alınarak şüpheli yoğunluk tespit edilen bölgelere ulaşmak için tırların lastikleri söküldü.
 
Lastikler çıkarıldığında tır dorselerinin tekerlek birleşim noktalarının üçünün kaynak ile kapatıldığı görüldü. Kapatılan bölgeler açıldığında özel olarak oluşturulmuş gizli bölmeler içerisinde üç tırda toplam 1010 adet cep telefonu ele geçirildi!

 
Öte yandan Gümrük Muhafaza ekiplerinin risk analizine söz konusu tırların yanı sıra yabancı plakalı bir otomobil de takıldı.  X-ray cihazına sevk edilen otomobilin motorunun bulunduğu bölümde şüpheli yoğunluk tespit edildi. Gümrük Muhafaza ekiplerince bu bölüme ulaşabilmek için otomobilin motor bloğunun yanında bulunan methal levha kesildi. Burada oluşturulan gizli bölmede ise 130 adet cep telefonu ele geçirildi.
 
Araçların gizli bölmelerinde tespit edilen piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 500 bin lira olan toplam 1140 adet cep telefonuna ve bu telefonların naklinde kullanılan taşıt araçlarına el konuldu.
 Olaylara ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.