1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'HABUR'da Kaçakçılık Operasyonları'
'HABUR'da Kaçakçılık Operasyonları'

'HABUR'da Kaçakçılık Operasyonları'

Habur Gümrük Kapısı'nda uyuşturucu madde ve çok sayıda cep telefonu ele geçirildi!

A+A-

SICAK GELİŞME / Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen iki operasyonda 5 kilo 141 gram eroin ve 357 cep telefonu ele geçirildi.

Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince gerçekleştirilen analiz neticesinde, gümrük kapısına gelen bir otobüs riskli olarak değerlendirdi. X–Ray cihazı ile taranan ve narkotik dedektör köpeklerle kontrol edilen otobüste bulunan bir plazma televizyona, dedektör köpeğin tepki vermesi üzerine TV'nin içerisi açıldı.
 
Yapılan aramada televizyonun içerisine gizlenmiş halde 10 adet paket bulundu. Paketlerin içerisindeki toz maddenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan kontrolünde eroin olduğu anlaşıldı. Toplam 5 kilo 141 gram ağırlığındaki eroine el konuldu.

Tırın gizli bölmesinde telefonlar bulundu!
 
Gümrük Muhafaza ekiplerinin Habur Gümrük Kapısında gerçekleştirdiği bir diğer operasyonda ise, bu defa Irak’tan Türkiye’ye gelen bir tır riskli olarak değerlendirildi. Şüpheli tır X-Ray taramasına yönlendirildi. X-Ray taraması neticesinde tırın, dingil diye tabir edilen, tekerlek birleşim noktasında şüpheli yoğunluğa rastlandı.
 
Lastikler çıkarıldığında tır dorsesinin tekerlek birleşim noktasında özel olarak oluşturulmuş gizli bölme içerisinde siyah renkli poşetlere sarılmış 357 adet cep telefonu ele geçirildi.

Her iki operasyonda ele geçirilen uyuşturucu madde ve cep telefonlarıyla ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.