1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. HABUR'U YAKTILAR!
HABURU YAKTILAR!

HABUR'U YAKTILAR!

Habur Sınır Kapısı'nda kaçak sigara sokmak isteyen kaçakçılar sigaraları sokamayınca ortalığı bir anda alev yerine çevirdiler!

A+A-

Habur Sınır Kapısı'ndan kaçak sigara yüklü kamyonları yurda sokmak isteyen “Karınca” adı verilen kaçakçılar, kendilerine engel olan gümrük görevlilerine saldırdı. Gümrük kapısını, araçları yakan 60 kişilik grup saatlerce terör estirdi. Gümrük görevlileri, polis ve jandarmadan yardım istedi. Ancak ne polis, ne de jandarma saatlerce süren olaya müdahale için sınır kapısına gelmedi. Habur Gümrük Kapısı’nda kaçakçılarla gümrük memurları arasında gece 11:30’da başlayan ve saat 01.30’a kadar devam eden olaylarda memurlar dövüldü, araçlar yakıldı. Tehdit altında tutulan memurların can güvenlikleri nedeniyle işe gidişleri de zorlaştı.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Habur’da yaşanan olayları SÖZCÜ’ye şöyle anlattı:
Habur Gümrük Kapısı’ndan kaçak sigarayı sokmaya çalışanlar, gümrük memurlarının izin vermememesi ve sigar yüklü araçları bağlamak istemesi üzerine gümrük çalışanlarına saldırmış, hakaretler etmiş ve gümrük memurlarını darp etmişlerdir. Araçları yakmışlar, benzinleri döküp Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Binasını yakmaya çalışmışlardır. Binanın bir kısmı yanmış, 3-4 çalışan yaralanmıştır.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; yaklaşık 60 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Habur Gümrük Kapısı çalışanlarına ne jandarma ne de polis destek olmamıştır. Gümrük Muhafaza Memurlarının yetersiz kalması üzerine Şırnak Merkez Jandarma aranmış ancak, ‘görev alanı dışı’ denilerek Habur Gümrük Kapısı’na Jandarma gitmemiştir. Daha önce Habur Gümrük Kapısı’nda defalarca çalışanlara saldırı olmuş ve darp hadiseleri yaşanmıştı. Sendika olarak, tedbir alınması için Şırnak Valiliği ve Kaymakamlığı’na yazılı başvurularımız da sonuçsuz kalmıştır.

Kaçakçıların insafına bırakıldı!
Bir yandan terör örgütü mensupları, diğer yandan gümrük kapısını gelir kapısına çevirmeye çalışan kaçakçılar sürekli olarak çalışanlara saldırı düzenliyor. Vali ve Kaymakam sorumluluklarını unutmuşlardır. Habur Gümrük Kapısı çalışanları terör örgütü ve kaçakçıların insafına terk edilmişlerdir. Şırnak Habur Gümrük Kapısı Irak girişinde kontrol yeri olan Köprü Mevkii denilen yerde Jandarma daha önce güvenliği sağlıyordu. Ancak, açılım safsatası ile başlayan süreçte Jandarmanın Habur Gümrük Kapısı’ndaki görevi kaldırıldı. Sendika olarak buraya tekrar Jandarma verilmesi taleplerimiz karşılık bulmadı. İki yıl içinde jandarma yerine görevlendirilen Gümrük Muhafaza Memurları onlarca kez saldırıya uğradılar, yaralananlar oldu. Her defasında da bu olaylar kamuoyundan gizlendi” dedi.

Kod isimleri: Karınca
Haburda çalışan Gümrük Personelini öldürmeye çalışan, herkesin anasına, bacısına küfür eden,Habur Kaçakçılık ve İstihbarat Şube müdürlüğü önünde araç yakan, binaya zarar veren, memurları darp eden Silopili “Karınca” diye bilinen şoförlerin, gümrük görevlilerine zarar vermesinden endişe ediliyor. (SÖZCÜ)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.