1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hac Semineri Sona Erdi
Hac Semineri Sona Erdi

Hac Semineri Sona Erdi

Adana'da İl Müftülüğü'nce düzenlenen, 2013 yılında hacca gidecek hacı adaylarına yönelik yapılan seminerler sona erdi.

A+A-

Adana'da İl Müftülüğü'nce düzenlenen, 2013 yılında hacca gidecek hacı adaylarına yönelik yapılan seminerler sona erdi.

    Sabancı Merkez Camii'nde yapılan hac eğitim seminerinde; İl Müftüsü Arif Gökce, İl Müftü Yardımcıları Sezai Erdal ve Saliha Bilgiç, vaizler Ahmet Arıkan, M.Zeki Uyanık, Mehmet Arıcı, Hatice Sümer ve Sultan Oktay görev aldı. Seminerler, 17-23 Haziran 2013 tarihlerinde yapıldı. Bilgisayar ve görsel slayt destekli yapılan seminerler büyük ilgi gördü.

    Semineri takip eden hacı adaylarına, birbirinden tecrübeli hocalar tarafından hac öncesi hazırlıklar ve hac seyahati esnasında takip edilecek yol haritası anlatıldı. Hac ibadetinin edası ile ilgili hac menasiki hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. İhram ve ihram yasakları, hac cinayetleri (suçları) ile ilgili cezaların ödenme vakti ve yerleri hususunda pratik bilgiler sunuldu. Ayrıca ihramın nasıl giyildiği, ihramlıyken nelere dikkat edilmesi gerektiği, tavaf ve sa’yın nasıl yapıldığı ve benzeri konu uygulamalı olarak anlatıldı.

    Seminerler esnasında duygulu anlar yaşayan hacı adayları, anlatılan konulardan çok istifade ettiklerini, özverili anlatım ve gayretlerinden dolayı tüm hocalara teşekkür etti. Müftü Arif Gökce, haccın sabır ve güç gerektiren bir ibadet olduğunu, kutsal mekanlara giderken bol bol sabır götürmek gerektiğine dikkat çekti. Kabul edilen bir haccın karşılığının ancak cennet olduğunu ifade eden Gökce, "Haccı kabul edilmiş bir mü'min annesinden doğduğu gündeki gibi günahsız hale gelecektir. Bunun için oralarda her zaman ibadetle meşgul olmaya çalışmamız; gıybet, iftira, dedikodu başta olmak üzere tüm kötülüklerden ve malayânî şeylerden uzak durarak haccımızı korumamız gerekir." dedi. CİHAN

Hac semineri sona erdi

Hac semineri sona erdi

Hac semineri sona erdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.