1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hakim ve savcılara askerlik yolu
Hakim ve savcılara askerlik yolu

Hakim ve savcılara askerlik yolu

Yedek subaylık sınavının kaldırılması adliyeyi de vurdu!.

A+A-

Üniversite mezunu asker adaylarının raporlarla askerliklerini bir celp erteleme olanağının kaldırılması nedeniyle, 2 bin hakim ve savcı Ağustos ayında askere gitmek zorunda kalacak!

Yedek subaylık sınavının kaldırılmasıyla üniversite mezunu asker adaylarının kısa süreli raporlarla askerliklerini bir celp dönemi erteleme olanağının kaldırılması, adliyeyi vuracak.

Yeni düzenlemeye göre 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere yedek subay adayları artık teste tabi tutulmayacak. Ağustos celp dönemi de dahil olmak üzere bundan sonraki askerlik celp dönemlerinde yedek subay olacak kişileri Genelkurmay değil, Milli Savunma Bakanlığı’nca yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil durumu, akademisyenlik durumu, sağlık durumu, yaş, fiziksel özellik, lisans bitirme notuyla yabancı dil notu dikkate alınarak ortaya çıkacak not üzerinden kısa dönem ya da yedek subaylık durumu, bilgisayar ortamında belirlenecek!..

Mevcut uygulamada, yedek subaylık sınavı 3 günlük süre içinde yapılıyor. Sınava girmek istemeyenler, 3 günlük doktor raporu alarak, bir sonraki celp dönemine kalıyor ve yılda 3 celp dönemi için 3 rapor alarak askerden her seferinde 4 ay askerliğini erteleyebiliyordu. Raporların sivil sağlık kuruluşlarından da alınabilmesi nedeniyle çok sayıda yükümlü bu yola gidiyordu. Yeni düzenleme rapor alarak askerliklerini erteleyen hakim ve savcıları vuracak. 1500- 2000 hakim ve savcıya askerlik yolu görünecek..

Çözüm arayışı

Bu durumda özellikle genç hakim ve savcıların görev yaptığı taşra adliyelerinde büyük sıkıntı yaşanabileceği belirtiliyor. Bu durumun önüne geçmek ve hakim-savcıların hepsinin aynı anda askere gitmemesi için Adalet Bakanlığı ile Genelkurmay arasında görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Bu görüşmeler sonunda hakim ve savcıların farklı celp döneminde askere gitmesini sağlamak üzere bir protokol imzalanabileceği belirtildi. K.GÖKTAŞ/VATAN
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.