1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Halep’te ölüm kalım savaşı
Halep’te ölüm kalım savaşı

Halep’te ölüm kalım savaşı

İdlib’deki çadırkente düzenlenen saldırı bütün dünya tarafından kınanırken, Halep’te rejim ve muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Toplam ölü sayısı 70’i geçti.

A+A-

Beşar Esad rejiminin düzenlediği hava saldırısında, Suriye'nin İdlib bölgesindeki mülteci kampının vurulmasının yankıları sürüyor. Türkiye sınırına 20 kilometre mesafede gerçekleşen ve en az 28 kişinin ölümüne neden olan saldırı, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD başta olmak üzere uluslararası toplum tarafından şiddetle kınandı.

BM: SALDIRI SAVAŞ SUÇU
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, "İdlib'te sivillerin kaldığı kampa, görünüşe göre hesap edilerek düzenlenen saldırı savaş suçu değerlendirilebilir. BM Güvenlik Konseyi, Suriye'deki durumu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk etmelidir" dedi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric de saldırının kaza olduğuna inanmanın güç olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, bu tür saldırıların hiçbir mazeretinin olamayacağını belirtti. AB Dış İlişkiler Yüksek Komiseri Federica Mogherini de "Mülteci kamplarına saldırılar, uluslararası hukukun ciddi şekilde ihlalidir" diye konuştu. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ve Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer'den de saldırıyı kınayan benzer açıklamalar geldi.

REJİM İLERLEYEMİYOR..
Öte yandan, Halep merkezindeki dokuz günlük bombardımanın ardından, rejim güçleriyle muhalifler şimdi de kentin güneyindeki Han Tuman bölgesinde çatışıyor. Son 24 saatte her iki taraftan da toplam 73 kişi hayatını kaybetti. Muhaliflerin ilerlemesinin, rejimin başlatmayı planladığı kapsamlı Halep operasyonunu geciktirdiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.