1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Halil Posbıyık: İstifa Eden Yardımcılarım Benim Can Arkadaşlarım
Halil Posbıyık: İstifa Eden Yardımcılarım Benim Can Arkadaşlarım

Halil Posbıyık: İstifa Eden Yardımcılarım Benim Can Arkadaşlarım

Zonguldak’ın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile uzun süre birlikte çalışan ve Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcılıkları görevini sürdüren Cevat Aydın ve Turan Çınar’ın istifa etmeleri ilçede şaşkınlıkla karşılandı.

A+A-

Zonguldak’ın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile uzun süre birlikte çalışan ve Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcılıkları görevini sürdüren Cevat Aydın ve Turan Çınar’ın istifa etmeleri ilçede şaşkınlıkla karşılandı. Başkan Posbıyık istifaları değerlendirirken, aralarında kesinlikle kırgınlık olmadığını, can arakdaşları olduğunu söyledi.

Ulaştırmadan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden “sağlık sorunlarım nedeniyle istifa ediyorum” diyerek dün ayrıldığı duyurulan Cevat Aydın’dan sonra, Halil Posbıyık’ın Belediye Başkanlığı görevine başladığı 1994 yılından itibaren ‘sağ kolu’ olarak bilinen Belediye Başkan Yardımcısı Turan Çınar da görevden ayrıldı. Peş peşe gelen istifalar şaşkınlıkla karşılandı. Başkan Posbıyık ise yaptığı açıklamada değişim nedeniyle istifaların olabileceğini, Cevat Aydın ve Turan Çınar ile aralarında sorun olmadığı dile getirdi. Başkan Posbıyık ayrıca el ele mücadelelerinin istifa eden her iki başkan yardımcıları ile devam edeceğini ifade ederken, resmi açıklama yapmadan istifalara çeşitli yorum yapılmasına anlam veremediğini belirtti.

“ONLAR BENİM CAN ARKADAŞLARIM”

Başkan Posbıyık konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Bu iki başkan yardımcımızın ayrılması bir değişimden ibarettir, kendileri ayrılmışlardır. Her ikisi de bizim dava arkadaşlarımız. Hem Cevat Aydın hem de Turan Çınar’ın belediye ve Ereğli’nin gelişmesine çok büyük katkıları olmuştur. Yıllardan beri beraber yürüdüğümüz dava arkadaşlarımla aynı yolda sarmaş dolaş aynı davaya hizmet etmek için ayrıldık. Bir kırgınlık olmaz, olamaz da zaten. Belediye meclis üyelikleri devam ediyor ve yolumuza da devam ediyoruz. Hatta kendilerinden danışman gibi yararlanmaya çalışacağım. Her şeyden önce her iki arkadaşımızla aile dostuyuz ve arkadaşlık kavramlarını ön plana çıkarmışız. Acı günde, tatlı günde, iyi günde, kötü günde el ele verip mücadele etmiş insanlarız. Bundan sonra da artarak el ele mücadelemiz devam edecek.
Değişik manalar vermenin bir anlamı yoktur. Belediyecilikte zaman zaman bu tür değişimler olabilir ve olması da gerekir zaten. Hep aynı yerde sürekli durmak diye bir şey olamaz. Belediye başkanlarına bile 5 senede bir seçim yapıyorlar. Vatandaş, ‘Yeter artık git’ diyebiliyor. Onun için bunları çok doğal karşılamak lazım, onlar bizim can arkadaşlarımız. Belediye Başkan Yardımcılıklarına atama yapılmadı. Atamayı ben yaparım veya yapmam. İki tane belediye başkan yardımcısı ile işime devam edebilirim. Öte yandan onlar görevleri bıraktılar ama bizi bırakmadılar. Hiç kimse kendini yormasın biz gayet sağlam adımlarla yolumuza devam ediyoruz." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.