1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Halk Dansları Turneye Gitti
Halk Dansları Turneye Gitti

Halk Dansları Turneye Gitti

Bursa Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Almanya, Hollanda ve Fransa’da gerçekleştirilecek gençlik festivallerine katılmak üzere 21 günlük Avrupa turnesine çıktı.

A+A-

Bursa Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Almanya, Hollanda ve Fransa’da gerçekleştirilecek gençlik festivallerine katılmak üzere 21 günlük Avrupa turnesine çıktı.

Her yıl çıktığı Avrupa turnesi ile Bursa’nın ve Türkiye’nin adını dünyaya duyuran, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, bu yılda davetli olduğu festivallere katılmak üzere Avrupa’nın yolunu tuttu.

İlk olarak Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleştirilecek olan festivalde sahne alacak olan ekip, 3 gün sürecek festival boyunca gösterilerini sahneleyecek. Almanya’nın ardından Hollanda’ya geçecek olan ekip, Amsterdam’da 2 gün sürecek festivalde gösterilerini sahneleyecek. Osmangazi Belediyesi Halka Dansları Topluluğu, Almanya ve Hollanda’nın ardından Fransa’ya geçerek Lion ve Saint-Etienne’de gerçekleştirilecek olan gençlik festivallerinde sahne alacak.

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 21 gün sürecek turne boyunca, Türk kültürünü ve milli oyunları sergileyerek hem Bursa hem de ülkenin tanıtımına katkı sağlayacak.

Turne için yola çıkan ekibin hareketinden önce açıklama yapan, Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Kenan Kır, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun, her yıl davetli olarak katıldığı festivallerde sergilediği gösterileri ile büyük beğeni topladığını ve her yıl özel olarak davet edildiğini söyledi.

Kır, “40 kişiden oluşan ekibimiz, bu güne kadar yurt dışında ülkemizi başarıyla temsil etti. Katıldığı festivallerde izleyicilerin büyük beğenisini toplayan ekibimiz, aynı zamanda Türiye’nin ve Bursa’nın tanıtımına da büyük katkı sağladı. Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, bu yılda katılacağı festivallerde ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek.” diye konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.