1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Halk Eğitim Merkezi'nin Yıl Sonu Sergisi Açıldı
Halk Eğitim Merkezinin Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Halk Eğitim Merkezi'nin Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Yozgat Halk Eğitim Merkezi, yıl sonu sergisi açılış ve sertifika dağıtım töreni düzenledi.

A+A-

Yozgat Halk Eğitim Merkezi, yıl sonu sergisi açılış ve sertifika dağıtım töreni düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Çakıroğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, daire müdürleri, kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı.
Törende açılış konuşması yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kılıçoğlu, merkezin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kılıçoğlu, "Merkezde açılan toplam kurs sayımız 440 olup, bu kurslarda 4 bin 511 erkek, 3 bin 934 bayan olmak üzere toplam 8 bin 445 kursiyerimize hizmet verilmiştir." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Kuş, "Örgün eğitimini tamamlamış vatandaşlarımıza Halk Eğitim Merkezlerinde yaygın eğitim imkanı verilmiştir. Vatandaşlarımız burada açılan kurslara katılarak kendilerini yetiştirmekte, üretime de katı sağlamaktadır." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Kemal Şahin ise açılan kurslara katılan kursiyerlerin çok güzel işler yaptığını söyledi. Halk Eğitim Merkez binasının bu tür etkinlikler için yetersiz kaldığını kaydeden Şahin, "Halk Eğitim Merkezimizde kursiyerlerimiz gerçekten çok güzel eserler ortaya çıkartıyor. Fakat bu eserlerin en iyi şekilde sergilenmesi ve tanıtılması gerekir. Hizmet binamız bu yönüyle biraz yetersiz kalıyor. Sayın Valimizle görüşerek merkezimize yeni bir bina kazandırılması için çalışmalara başlayabiliriz. Bu güzel eserler arasından ilimize özgü tasarımlar da üretilerek Yozgatımızın tanıtımında kullanabiliriz. Tabi meslek edindirme kapsamında İş Kur Müdürlüğümüz çeşitli kurslar düzenleyerek iş istihdamına katkı sunmaya çalışıyor. Fakat Halk Eğitim Merkezlerimiz ise gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü yakından ilgilendiren eserlerin gelecek nesillere aktarılmasına, yaşatılmasına bu çalışmalarla katkı sağlıyor. Bu vesile ile bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum, açılan sergimizin hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin sertifikaları verildi, katılımcılar sergiyi gezip yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.