1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Halk Oylamasına Sanatçılardan Destek
Halk Oylamasına Sanatçılardan Destek

Halk Oylamasına Sanatçılardan Destek

Sinema Emekçileri Sendikası (Sine Sen) Başkanı Zafer Ayden, Gezi Parkı için yapılacak halk oylamasına karşı olmadıklarını söyledi.

A+A-

Sinema Emekçileri Sendikası (Sine Sen) Başkanı Zafer Ayden, Gezi Parkı için yapılacak halk oylamasına karşı olmadıklarını söyledi. Ayden, "Yeter ki sorular doğru sorulsun. 'Gezi Parkı park olarak kalsın mı kalmasın mı?' diye sorulması lazım." dedi.

Uygulanan şiddetin tanığı hatta mağduru olduklarını belirten Ayden, basın toplantısını olaylar sırasında gözünden yaralanan sendika yöneticisi Galip Görür ile birlikte yaptı. Sendikanın Beyoğlu'ndaki merkezinde konuşan Ayden, Gezi Parkı olayları sırasında yaşanan şiddetten duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Gelinen noktada sektör temsilcileri olarak bazı talepleri olduklarını anlatan Ayden, sanat camiası temsilcilerinin açıklamalarla hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Ayden, "En ağır suçlananlar sinema sanatçıları ve oyuncular olmuş isim verilerek hedef gösterilmişlerdir. Bunun bir demokrasi ayıbı olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz." dedi.

Gezi Parkı ile ilgili yeni düzenlemelerin referandum yoluyla yapılması konusunda da görüşlerini açıklayan Ayden, olası bir halkoylamasında soruların doğru sorulması gerektiğini söyledi. Ayden, "Referanduma biz karşı değiliz ama doğru soru sorulup doğru cevap alınması lazım. 'Gezi Parkı park olarak kalsın mı kalmasın mı? diye sorsunlar. isterlerse Türkiye'nin geneline sorsunlar." ifadesini kullandı.

Ayden ayrıca, afet zamanları başta olmak üzere ortak kullanım alanı olan başta Gezi Parkı olmak üzere bir an önce hizmete açılmasını talep ettiklerini belirtti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.