1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ‘HALKA HALKA’ VURGUN
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

‘HALKA HALKA’ VURGUN

A+A-

‘HALKA HALKA’ VURGUN

YİNE HAYALİ İHRACAT, YİNE HALKALI GÜMRÜĞÜ

HAYALİ İHRACATIN ÜSSÜ HALKALI GÜMRÜĞÜ

 

Değerli www.etkihaber.com  okuyucuları, merhaba gönül dostları.. Hepinize kucak dolusu sevgi ve selamlarımı göndererek, yeni gelecek olan haftanın sizlere sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Bu yeni haftanın yeni yazısı tabii ki yine yolsuzluk. Ve ne yazık ki; sanki klişe hale gelmiş bir söz gibi yolsuzluk üssünün adresi yine Halkalı Gümrüğü.

Ha Halkalı Gümrüğü’nün dışında, üç beş gümrük kapısı yok değil ama asıl işin döndüğü, yolsuzluğun halka halka yaşandığı kapı şu bizim meşhuuuur Halkalı Gümrüğü…

GÜNEYDOĞU’DAKİ BAZI FİRMALARA DİKKAT!

İddiaya göre; yeni vurgun iddiası merkezleri Hakkâri, Şırnak, Yüksekova ve Silopi’de olan bazı firmaların 9 aylık gibi kısa bir süre içerisinde 1 milyar doları aşkın ihracat yaptıklarının kâğıt üzerinde görülmesiyle ortaya çıktı. Konu art arda kanlı terör olaylarının yaşandığı şu günlerde Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın da dikkatini çekti.

Bakan Yazıcı’nın talimatıyla Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı İstanbul Halkalı, Ambarlı, Karaköy, Zeytinburnu (Zeyport) ve Güney ve Güneydoğu Anadolu’daki Habur, Esendere, Dilucu ve Türközü Gümrük kapılarından yapılan ihracatlar incelemeye alındı.

1 MİLYAR DOLAR HAYALİ İHRACAT

Müfettişler ilk incelemelerde merkezi İstanbul ve Hakkâri, Şırnak, Yüksekova ve Silopi’de olan şirketlerin 9 ay gibi kısa bir sürede üç ülkeye petrol ve tekstil ürünleri göndermiş gibi evrak düzenlediklerini ama ihracatın gerçekleşmediğini; firmaların 1 milyar dolar ihracat yaptık dedikleri ihracattan doğan haksız kazançları da ceplerine indirdiklerini belirledi. Ayrıca yine hayali ihracat yaptıkları iddia edilen şirketlerin ‘üç ülkede yerleşik şirketlere ihracat yaptık’ dedikleri de resmi belgeyle yalan olduğu ortaya çıktı. Üç ülkeyle yapılan resmi yazışmada ise, bahse konu şirketlerin Türk şirketlerle hiçbir ticari faaliyette olmadıkları da belirtildi.

 

“Yine Şifre Hırsızlığı”

Hayali ihracatların bazılarının sizlere daha önceki yazımda yazdığım gibi bazı gümrük muayene memurlarının şifrelerinin kullanılarak yapıldığı da iddialar arasında..

Halkalı Gümrüğü'nde iş yapan bazı gümrük komisyoncularının, gümrük görevlilerine Ankara'dan yazıyla verilen şifreye ulaştığı ve nasıl oluyorsa merkezi Ankara'da bulunan Gümrük Müsteşarlığı'nın web sayfasındaki ilgili yere girerek sahte ihracat beyannamesi doldurdukları da araştırma kapsamında..

İşte sevgili okuyucularım; yeni haftanın yeni yazısı bu. Şimdi bazılarınız ‘Acaba Olabilir Mi?’ diye düşünüyorsunuz, bazılarınız da yazımın ‘acaba’yı anlayamamış olabilir. Ben izin verirseniz ‘acaba’nın içini açayım.

Eğer iddialar doğruysa ki öyle gözüküyor acaba bu hayali ihracatların arkasında son zamanlarda kanlı eylemlerini arttıran terör örgütü PKK olmasın!.

Bu hayali ihracatlardan elde edilen haksız kazanç örgütün kasasına girmesin. İşte o zaman durum vahim. Olayın önemini yetkililerde anlamış ki duyduğum kadarıyla bu olayın üzerine hassasiyetle gidiliyor. Kulağıma gelen bilgiler arasında hayali ihracat soruşturması geçiren firmaların yöneticilerinin banka hesapları da incelemeye alınmış. Bence bu olay sonuna kadar hassasiyetle araştırılmalı. Özellikle bu firmalara yardım eden gümrük görevlileri ortaya çıkartılmalı. Terör örgütünü bağlantısı varsa bu olay her yönüyle deşifre edilmeli. Baksanıza al bayraklı tabutlarla dönüyor 20 yaşındaki ana kuzuları siperlerden. Benden söylemesi sonra  günahı boynunuza..

YAZARIN NOTU: Olaya adları karışan gümrük müşavirlik şirketleri ile hayali ihracat yaptıkları iddia edilen firmaların ünvanları yazımda açık olarak belirtilmemiştir. Nedeni ise, soruşturmanın selameti açısındandır. Okurlarımın bilgisine..

DEVLET SOYGUNA EL ATTI!

“Tüm gümrük kapılarındaki ihracatlar inceleme altına alındı.”

Sevgili okuyucularım günlerdir, haftalardır, aylardır hatta yıllardır yazdım ama asla bıkmadım. Dedim ki ‘DEVLET SOYULUYOR. AMAN BİR EL ATIN!’ Son yazımı da, bir yolsuzluk haberi üzerine kurdum. Yayına vereli bir gün oldu ki kulağıma çok güzel haberler geldi. Duyduğuma göre, bizzat Sayın Bakan Hayati Yazıcı yolsuzluk iddialarına el atmış. Bizzat da ilgileniyormuş. Ne güzel..

Yine bana ulaşan bilgilere göre, başta Güneydoğu’daki hayali ihracatlar olmak üzere İstanbul’daki hayali ihracatlar hakkında soruşturma bitince MİT ve MASAK bilgilendirilecekmiş. Yalnız hayali ihracatı yapanlar gibi şifresini bu kişilere kullandıran gümrükçüler hakkında da, işlem yapılacakmış!!

Hayali ihracatın boyutları müthişmiş!. Sadece Esendere Gümrüğü'nde 67, İstanbul Halkalı'da 105 beyanname mercek altına alınmış. Bugüne kadar 13 dosya ilgili savcılıklara iletilmiş. Ve en önemlisi, gümrükte çok ama çok önemli yer değiştirmeler, görevden almalar konuşuluyormuş. Ne diyelim hayırlısı olsun. Bizimde bu çorbada tuzumuz varsa ne mutlu bize..

Değerli okuyucularım; yolsuzluk iddialarına karşı başlatılan bu soruşturmanın detaylarını çok yakında sizlerle bu sütunlarda paylaşacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum