1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Halka Kuyruklu Lemurlara Özel Meyve Kokteyli
Halka Kuyruklu Lemurlara Özel Meyve Kokteyli

Halka Kuyruklu Lemurlara Özel Meyve Kokteyli

Hollanda’dan Bursa Hayvanat Bahçesi'ne getirilen ‘halka kuyruklu lemur’lar, afacan tavırları ve şirinlikleri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

A+A-

Hollanda’dan Bursa Hayvanat Bahçesi'ne getirilen ‘halka kuyruklu lemur’lar, afacan tavırları ve şirinlikleri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Barınakları ısıtıcılarla 26 derece sıcaklıkta tutulan lemurlar, kendileri için hazırlanan özel meyve kokteylleri ile besleniyor. Lemurların, bakıcıların elinden meyve yemesi renkli görüntüler oluşturuyor.

    Bursa Hayvanat Bahçesi’nin 94 türdeki hayvanları arasına geçtiğimiz günlerde Bursa’ya getirilen halka kuyruklu lemurlar da katıldı. Hollanda'nın Amersfoort Hayvanat Bahçesi'nden, bağış yoluyla gönderilen 4'ü erkek 7 lemur, farklı görünümleri ile öne çıkıyor. Madagaskar’a özgü hayvanlar, halka şeklindeki renkli ve uzun kuyrukları ile küçük kahverengi gözleri ile dikkat çekiyor. Durmadan sağa sola zıplayan hayvanlar, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

    “MEYVE KOKTEYLİ, BAL, PEKMEZ YİYORLAR”

    Genellikle bitkisel yiyeceklerle beslenen lemurların en sevdiği yiyecek ise muz. Devamlı meyve kokteyli verilen hayvanlar için kış aylarında bal, pekmez ve yumurta gibi özel besinler ilave ediliyor. Hayvanat Bahçesi Eğitim Departmanı Görevlisi Dr. Şebnem Kara Uzun, lemurların hareketleri tavırları ve güzellikleri ile ilgi odağı haline geldiğini dile getirdi.

    Uzun, beslenmeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Bugün ki menülerinde havuç, salatalık, kavun, elma var. Lahanadan marula kadar her şeyi yiyorlar. Ama en çok muzu seviyorlar. 3 öğün yemek yiyorlar. Yiyeceklerin üzerine bal ve pekmez dökerek enerjilerini artırıyoruz. Haftada bir kez her bir hayvana yarım haşlanmış yumurta veriyoruz. Demir içeriği ve besin değeri yüksek olduğu için onları soğuğa karşı daha dayanıklı hale getiriyor.”

    “BARINAKLARI RADYATÖRLERLE ISITILIYOR”

    Soğuk havalarda lemurların dışarı çıkartılmadığını ifade eden Uzun, “Sıcak iklim hayvanı olduklarından üşüyorlar. Barınaklarında ısıtma sistemi var. Elektrikli radyatörlerle ısınıyorlar. 26 derecede sabit tutuyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Halka kuyruklu lemurlara özel meyve kokteyli

Halka kuyruklu lemurlara özel meyve kokteyli

Halka kuyruklu lemurlara özel meyve kokteyli

Halka kuyruklu lemurlara özel meyve kokteyli

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.