1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. HALKALI'NIN BOMBALARI PATLIYOR!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

HALKALI'NIN BOMBALARI PATLIYOR!!

A+A-

HALKALI'NIN BOMBALARI PATLIYOR!!

 

ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ

HALKALI’NIN BOMBALARI PATLIYOR!..

İŞTE HALKALI GÜMRÜĞÜ’NDEKİ HAYALİ İHRACATLARIN SORUŞTURMA RAPORLARI

 

Değerli etki haberciler, sevgili dostlarım.. Bu yeni haftada yazacağım yazının başlığı kaba tabirle ‘CUK’ diye oturdu diye düşünüyorum. Gerçektende Halkalı Gümrüğü’nde ortaya çıkarılan ve devletin şuana kadar üzerine hassasiyetle gittiği hayali ihracatlar, çorap söküğü gibi ortaya çıkarılıyor.

Devlet bir yandan kasasına el uzatmış sülükleri bedeninden kopartırken, bir yandan da vurgunun detaylarını en ince ayrıntısına kadar araştırıyor. İşte size bu hafta, bu soygunda devletin müfettişlerinin elde ettiği ince ayrıntıları, belgeleri ve diğer detayları açıklayacağım. Yalnız şunun hemen altını da çizmek istiyorum.  Vurgun o kadar büyük ki, soygunu sizlere bölümler halinde aktarmaya çalışacağım. Yani bir yazıyla kalmayacak sizlere aktaracaklarım. Dedim ya vurgun düşünebileceğinizden de çok büyük..

“Pas  sökücü  ihraç  ettik!”

Bu konuyla ilgili ilkyazımda size, hayali ihracat yaptıkları iddiasıyla işlemleri mercek altına alınan yüzlerce şirketten ikisini yazacağım. Haklarında ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulan bu iki şirketin yaptığı tüm ihracatlar soruşturma raporlarına göre hayali çıkmış!. İstanbul’da R.K.’ye ait E. Dış Ticaret ile Y.C.’ye ait F. Dış Ticaret adlı şirketlerin evrakları üzerinde yapılan incelemede ithal edilen ürünün cinsinin tekstil olduğu yazılı halde pas sökücü olduğu ve gideceği yerin evraklarda Almanya olduğu halde özet beyanın bir satırına alıcı ülke olarak Makedonya’ya yazılı olduğu belirlenmiş.

‘Bu şirketlerden ürün almadık’

Devlet, firmaların ‘ihracat yaptık’ dediği Makedonya’daki firmalara da ulaşmış! Portel Kom DTC, Aastra, Ericsson, Globalstar, Zetron ve Motorola adlı şirketler hakkında Makedonya’daki ilgili resmi kuruluş, bahse konu şirketlerin telekomünikasyon şirketleri olduklarını ve pas sökücüyle ilgili bir isteklerinin olmadığını ayrıca zaten işlerinin özelliği nedeniyle pas sökücüye de ihtiyaçları olmadıklarını belirtmiş. Yani kısaca demiş ki ‘Bu iki firmayla alış verişim yok’

GÜMRÜK MEMURLARI DA BELİRLENDİ!

Müfettişler, her iki dış ticaret şirketinin ihracat beyannamelerinin onay işlemlerini gerçekleştiren gümrük memurlarını da belirlemiş. Ne kadar ilginçtir ki; R.K.’ ye ait E.Dış Ticaret ile Y.C.’ ye ait F.Dış Ticaret’in hemen bütün ihracat işlemlerini hep aynı kişiler yapmış.

Müfettişler soruşturma raporlarının ‘Gümrük Memurlarının tespitine yönelik çalışmalar’ başlığı adı altında bu memurların kimler olduğuna da geniş yer vermiş. İhracatlarda, özet beyan onay işlemlerini gerçekleştiren memurların M.Ç. ile A.Y. oldukları, ihracat belgelerinin onay işlemlerini gerçekleştiren tosunların da pardon memurların da D.G, Y.A, B.C. ve İ.D. oldukları rapora satır satır yazılmış!!

Yüzlerce Şirket Var!!

Gümrük Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz ile Gümrük müfettişleri Sercan Bahadır ve Fahri Uzun’un konuyla ilgili raporları tabii ki bu detaylarla bitmiyor. Müfettişler R.K.’ ye ait E. Dış Ticaret ile Y.C.’ ye ait F.Dış Ticaret gibi yüzlerce şirketin aynı yöntemle Halkalı Gümrüğü’nden vurgunlar gerçekleştirdiklerini belirttiler. Ve sıkı durun sevgili okuyucularım; müfettişler bu şirketlerin ihracat beyannamelerinin toplam gümrük kıymetini raporlarına aynen şöyle yazdılar:

‘Şuana kadar tespit edilen 805 adet ihracat beyannamesinin incelenmesinde;  94 adet ihracatçı firmanın 279 adet özet beyan, 5 adet nakliyeci şirket ve muhtelif yabancı plakalı araçların olduğu tespit edilmiş ve ihracat beyannamelerinin toplam gümrük kıymetinin 45 MİLYON 769 BİN 932 EURO olduğu anlaşılmıştır’

Ne diyeyim bilemiyorum. Ancak şunu söyleyebiliyorum değerli okurlar.. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, bu soruşturmanın sıkı bir takipçisi olmaya devam ediyorum. Eğer bu hayali vurgunlar doğruysa ki, öyle de gözüküyor. Çocuklarımızın boğazındaki lokmayı çalan bu soygunculara gereken cezayı vermezseniz size kocaman bir yuh olsun.

Halkalı Gümrüğü’ndeki hayali ihracat vurgunuyla ilgili diğer yazımda buluşmak üzere şimdilik sevgiyle kalın!.

Bir dahaki yazımda;

HAYALİ İHRACATLARIN YAPILMASINA NEDEN OLAN GÜMRÜK GÖREVLİLERİNE AİT ŞİFRELER NASIL ELE GEÇİRİLDİ?

MÜFETTİŞLER, ÇALINAN ŞİFRELER İÇİN NE RAPOR HAZIRLADI?

HANGİ ŞİRKETLER MERCEK ALTINDA?

MÜFETTİŞLER, HAYALİ İHRACATLARI RAPORLARINDA NASIL ANLATTI?

www.etkihaber.com ÖZEL HABERİDİR!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum