1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Haluk Piyes: Aşk-ı Memnu'da Oynamayı Davama Ters Olduğu İçin Reddettim
Haluk Piyes: Aşk-ı Memnuda Oynamayı Davama Ters Olduğu İçin Reddettim

Haluk Piyes: Aşk-ı Memnu'da Oynamayı Davama Ters Olduğu İçin Reddettim

Oyuncu Haluk Piyes, 'Aşk-ı Memnu, İffet, Eve Düşen Yıldırım' gibi dizilerden teklif almasına rağmen, davasına ters düştüğü için kabul etmediğini söyledi.

A+A-

Oyuncu Haluk Piyes, 'Aşk-ı Memnu, İffet, Eve Düşen Yıldırım' gibi dizilerden teklif almasına rağmen, davasına ters düştüğü için kabul etmediğini söyledi. Haluk Piyes, “Yaklaşık 5 buçuk milyon doları reddettim. Televizyondakiler ne yaptıklarının bilincinde. En büyük uyuşturucu televizyon ve medyadır." dedi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Gençlik’ paneline konuşmacı olarak katılan ünlü oyuncu ve yönetmen Haluk Piyes, zararlı alışkanlıklarından nasıl kurtulduğunu anlattı. Piyes, insanın devletten çok önce kendisinin çevresine sahip çıkıp çıkmadığına bakması gerektiğini söyledi. Her bireyin bir devlet kadar sorumlu olduğunu söyleyen Piyes, "Ben bunu arkadaşlarıma ispatlamaya çalıştım. Torbacılarla, dazlaklarla dövüştüğüm anlar oldu. Çok kafa kırdım ve bizim de kafamızı kırdılar. İki kere vuruldum, bir kere bıçaklandım" diye konuştu.
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü münasebetiyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen panele, BKK Gençlik Meclisi üyeleri, kamu kurumlarının, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. ‘Sağlıklı Gençlik’ panelinde kötü alışkanlıklarını ve bırakma sürecini anlatan ünlü oyuncu ve yönetmen Haluk Piyes, 16 yaşından beri sosyal danışmanlık yaptığını söyledi. Sigara bağımlılığıyla kendisinin de mücadele ettiğini belirten Piyes, insanın 3 aşıyı tamamlaması halinde kötü alışkanlıklardan kurtulabileceğini ifade etti.


Almanya’da geçen çocukluk yıllarını anlatan Piyes, 3 yaşındayken babasının hapse girmesi sonucu iki ablası ve kendisine zor şartlarda çalışan annesinin baktığını ifade etti. Birinci aşı olan sevgi aşını annesinin kendisine yoğun şekilde verdiğini dile getiren Piyes, “Almanya’da dazlakların, uyuşturucu bağımlılarının ve çetelerin olduğu gettolarda büyüdüm. Kötü gibi gözükebilir ama daha iyi yaşam bilmediğim için getto kötü gelmiyor. Annemin sevgi aşısı sayesinde yerde okumaya karar verdim. Ama öğretmenlerim beni engelliler okuluna kaydırdı. Şansımıza ikinci aşıyı vermek üzere bir Türk öğretmenle tanıştım. Bilgi aşısını vererek bizi sınıfın en iyisi yaptı. Bu arada kendimi ezdirmemek için boksa yazıldım. Sinan Şamil Sam, Cengiz Koç gibi önemli boksörlerin hocası olan Ali Çakır ile tanıştım. Uyuşturucudan oğlunu kaybeden Ali Çakır hocam de ilgi aşısını verdi. Çocuğuma boksu tavsiye etmem ama orda fazla seçenek yoktu. Vücudumda çok sayıda kırık var ama çok şükür sokakta boksa hiç ihtiyaç duymadım” dedi.

BIÇAKLANDIM
İnsanların kötü alışkanlıkları olmadığı takdirde torbacıların, uyuşturucuların, sigaraların ilgi görmeyeceğini vurgulayan Piyes, insanın devletten çok önce kendisinin çevresine sahip çıkıp çıkmadığına bakması gerektiğini anlattı. Her bireyin bir devlet kadar sorumlu olduğunu söyleyen Piyes şunları kaydetti: “Ben bunu arkadaşlarıma ispatlamaya çalıştım. Torbacılarla, dazlaklarla dövüştüğüm anlar oldu. Çok kafa kırdım ve bizim de kafamızı kırdılar. İki kere vuruldum, bir kere bıçaklandım. Atardamarım kesildi. Pes etmedim ama böyle gitmeyeceğini anladım. Arkadaşlarıma daha sıkı sahip çıktım. Bunları 16 yaşlarımda yaşadım. Elbette tüm Almanlar kötü değil. Bir komiser abimiz bana ‘gel sosyal danışman ol’ dedi. Bizim gettoda sosyal danışman ‘ihbarcı’ diye bilinirdi. Ama öyle olmadı. Dil bilmeyenlere tercüman olan, polis hücreyi basmadan karşı tarafı ikna eden bir işti. Üç buçuk sene eğitimini aldım. Savaşımı sürdürdüm. Etkili savaşmak için hukuk okumaya karar verdim. Adalet okumadığımı anlayınca ise bıraktım. Bu sefer daha etkili bir silah olan televizyona atıldım.”

BİRÇOK DİZİDEN TEKLİF ALDIM AMA DAVAMA TERS DÜŞTÜĞÜ İÇİN GİTMEDİM
Aşk-ı Memnu, İffet, Eve Düşen Yıldırım gibi dizilerden teklif aldığını, ancak davasına ters düştüğü için kabul etmediğini itiraf eden Haluk Piyes, “Yaklaşık 5 buçuk milyon doları reddetmişim. O projelerde oynayıp birilerine bir şey özendiremem. Sonra kızlar baldızına, amcasına özenip aynısını msn’de yapıp, intihar edecek. Bunun vebalini taşıyamazdım. Televizyondakiler ne yaptıklarını bilincinde. En büyük uyuşturucu televizyon ve medyadır. Çünkü halkın bu aşıları almadığını biliyor. Annem bile birden yıldız olunmasına şaşırıyor. Bunun ocakbaşı, beraber takılması, sigarası, uyuşturucusu var. Böyle olmadığım için etiketleniyorum” dedi.

Almanya’da, Arap, Kürt ve Türklerin ‘kara kafa’ diye tabir edildiğini, bu kesimleri kötülemeyen, agresif göstermeyen filmlere para ve ödül verilmediği söyleyen Piyes, “Çok meşhur yönetmenlerimizin yüzüne yaptığının sanat olmadığını söyledim. Bana, ‘Haluk napayım, başka türlü para vermezler’ dedi. Sonra Berlin’de Altın Ayı ödülünü aldı. 4 milyon izleyiciye ulaşan ‘Kanımdaki Barut’ filmi ise yasaklandı. Dönemin Almanya Başbakanı ve Cumhurbaşkanı beni çağırarak uyardı ve önemli bir koz olduğumu farkettim” diye konuştu.

Hayatın zorluklarıyla mücadelede gençlerin pes etmemesini isteyen Piyes, eksik aşılarını arayarak üzerine gitmelerini tavsiye etti. Anne ve baba sevgisini alan çocukların her yalana kanmayacağını hatırlatan Piyes, bireylerin aile içerisinde ‘seni seviyorum’ kelimesini çok kullanması gerektiğini söyledi.

Panelin diğer konuşmacısı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Funda Coşkun ise ‘Sigaranın zararları’ konulu bir sunum yaptı. Üreticinin önerdiği gibi kullanıldığında tüketiciyi öldüren tek yasal ürünün sigara olduğunu dile getiren Coşkun, gençlerin sigaraya alışkanlığına yakalanmaması veya kurtulması için ailelere büyük görevler düştüğünü hatırlattı. Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Fatih Çakırtaş ise, bağımlılığın insan ve toplum üzerindeki etkileri, sigara kullanımın sosyal boyutu ve madde bağımlılığıyla ilişkisi konusunda sunum yaptı.



CİHAN

Haluk Piyes: Aşk-ı Memnu'da oynamayı davama ters olduğu için reddettim

Haluk Piyes: Aşk-ı Memnu'da oynamayı davama ters olduğu için reddettim

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.