1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas'ın 27. kuruluş yıl dönümü
Hamasın 27. kuruluş yıl dönümü

Hamas'ın 27. kuruluş yıl dönümü

Gazze'de Hamas'ın kuruluşunun 27. yıl dönümü nedeniyle çok sayıda Filistinlinin katıldığı yürüyüş düzenlendi.

A+A-

Hamas, Gazze'nin çeşitli kentlerinde kuruluşunun 27. yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenledi. Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye kentinde, Cuma namazının ardından birçok camiden çıkan Hamas mensubu ve destekçileri, hareketin 14 Aralık'a denk gelen kuruluşunun 27. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı. İzzeddin el-Kassam Tugayları üyesi bir grup damühimmatlarıyla bu geçitte yerini aldı. Askerlerin yürüyüşte, maket roketler kullandığı öğrenildi.

KERRY'E SERT TEPKİ

Hamas'ın flamalarını taşıyan göstericiler, hareketin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları lehine slogan attı. Hamas Siyasi Büro Üyesi Fethi Hammad, burada yaptığı konuşmada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, "Bazı Arap ülkelerinin İsrail'le barış yapmaya ve İsrail'le, Hamas ve IŞİD'e karşı koalisyon oluşturmaya hazır olduğu" yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Bu büyük kalabalık Kerry'e, abluka arttıkça Hamas hareketinin zaferinin de büyüyeceğini söylemek için bir araya geldi. 100 bini aşan bu kalabalık Kerry'nin koalisyonuna, sonucun hüsran olacağını söylemek için geldi" dedi.

FİLİSTİN HALKININ DİRENİŞİ

Yürüyüşün, "abluka politikasının başarısızlığını ve Filistin halkının direnişi tercih ettiğinin göstergesi" olduğunu belirten Hammad, "Direnişin Gazze'de sergilediği kararlılık, İsrail'deki bazı yetkililerin siyasi hayatlarının sona ermesine neden oldu" ifadesini kullandı.

HAMAS'IN ASKERİ KANADI GÜÇLENİYOR

Hammad, Kudüs ve Batı Şeria'da direnişi arttırma ve İsrail'in başta Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı çıkma çağrısında bulundu. "Gazze'nin yeniden imarının gecikmesi, toplumda yeniden patlamaya neden olacak" diyen Hammad, Hamas'ın ve askeri kanadının gücünün her geçen gün arttığını ve bunlara karşı her türlü girişimin başarısızlıkla sonuçlanacağını savundu. John Kerry, 7 Aralık'ta ABD'nin başkenti Washington'da ABD-İsrail ilişkilerinin ele alındığı "Saban Forumu"nda yaptığı konuşmada, "Bazı Arap ülkelerinin, İsrail'le barış yapmaya ve İsrail'le, Hamas ve IŞİD'e karşı koalisyon oluşturmaya hazır olduğu"nu söylediği belirtilmişti..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.