1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hamdi Sedefçi: Kırkpınar İçin Borç Para Arıyorum
Hamdi Sedefçi: Kırkpınar İçin Borç Para Arıyorum

Hamdi Sedefçi: Kırkpınar İçin Borç Para Arıyorum

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için borç para aradığını söyledi.

A+A-

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için borç para aradığını söyledi.

Ankara'ya gerçekleştirdiği Kırkpınar davetleri ziyaretini tamamlayan Sedefçi, Belediye Meclis salonunda bir basın toplantısı düzenledi.

Yaklaşan Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sedefçi, Kırkpınar'ın kendilerine maliyetinin 2 milyon TL civarında olduğunu belirtti. Devletin ve hükümetin güreşlerde Türkiye Şampiyonası'nı yaptığını vurgulayan Belediye Başkanı, devletin tanıtma fonundan sadece 100 bin TL para aktardığını ve bunun da Kırkpınar'dan sonra ödeneceğini vurguladı.

"Ben, şu anda borç para arıyorum." diyen Sedefçi, bir hafta içerisinde 1 milyon 150 bin lirayı parayı bulup güreşçilere, otellere ve sanatçılara vermesi gerektiğini kaydetti. Başkan Sedefçi, "Devletin eli hiç değmiyor maalesef. Tüm imkanlarımızı, belediyenin bırakın parasını 200 tane personelimiz görev yapacak. Mesai harcayacaklar. Bunları yok sayıyorum. Toplam harcamamız 2 milyon civarında. Büyük ihtimalle 1,5 milyon TL zararımız olacak. Devletimiz, hükümetimiz Türkiye şampiyonası yapıyor. Şampiyonanın bütün bedelini Edirne Belediyesi ve halkı ödüyor. Maalesef olay böyle. Federasyon Başkanı ahkam keserek parayı biz veriyoruz, kuralları belediye koyuyor şeklinde ifadelerde bulunuyor." açıklamasını yaptı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.