1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hamursuz Bayramında THY ile uçacaklar
Hamursuz Bayramında THY ile uçacaklar

Hamursuz Bayramında THY ile uçacaklar

Yahudilerin Mısır topraklarında 211 yıl süren esaretten kurtularak özgürlüklerine kavuşmaları anısına kutladıkları Hamursuz Bayramı'nda tatil için en fazla Türkiye'yi tercih ettikleri bildirildi.

A+A-

İsrail'in Türkiye ile ilişkilerindeki sorunlara rağmen İsrail vatandaşlarının bir hafta sürecek Hamursuz Bayramı tatilinde en önemli rotaları Türkiye oldu. Tur operatörlerinin verdiği bilgilere göre, bu yılki tatil için 6 bin 300 İsrail vatandaşı Türkiye'yi tercih etti. İsraillilerin Türkiye'den sonraki tercihleri ise Yunanistan'ın Girit adası, İtalya ve Bulgaristan oldu.

İsrail Hava Yolları Elat'ın Türkiye'ye uçuşları bulunmazken Türk Hava Yolları (THY) bu ülkeye günde 8 sefer düzenliyor. THY'nin bu seferlerinde yer bulmak neredeyse imkansız. THY, İsrail'e en fazla uçuş gerçekleştiren ikinci havayolu şirketi olma özelliğini taşıyor. Antalya'ya yapılan Charter uçuşları dışında, Pegasus Havayolları'nın da İstanbul'dan Tel Aviv'e günde 2 seferi bulunuyor.

Bugün itibariyle 63 bin kişinin ayrıldığı Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalanı'ndan, tatil boyunca 1 milyon 200 bin yolcunun geçiş yapması bekleniyor. Bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 25 artış anlamına geliyor.

Havaalanı yetkilileri, aşırı yoğunluğun yaşandığı havaalanında bugün akşama kadar 400 uçağın çift yönlü sefer yapacağını duyurdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.