1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Haramla Kazanılan Servet, Saman Alevi Gibi Elimizden Gidebilir'
Haramla Kazanılan Servet, Saman Alevi Gibi Elimizden Gidebilir

'Haramla Kazanılan Servet, Saman Alevi Gibi Elimizden Gidebilir'

Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, haramla kazanılan servetin, saman alevi gibi kaybedilebileceğini söyledi.

A+A-

Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren, haramla kazanılan servetin, saman alevi gibi kaybedilebileceğini söyledi. Döndüren, ticaretin kurallarına uygun olması ve kul hakkına riayet edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Çorum Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) tarafından, "İslâm'da Güncel Ticari Meseleler" konulu bir konferans düzenlendi. Anitta Otel’de Prof. Dr. Döndüren'in verdiği konferansa çok sayıda kamu kurum ve kuruluş müdürü, şehrin kentin önde gelen işadamları ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapana HİTİTSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Bostancı, sivil toplum kuruluşlarının görevlerinden birinin de toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Ticaretin sadece alışverişten ibaret olmadığını vurgulayan Bostancı, dernek olarak üyelerine yönelik faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti. Bostancı, "İç ve dış ticaretin gelişmesi ve ihracat hedefine ulaşmak bizim için çok önemlidir. Konfederasyonumuz TUSKON’un faaliyetlerini dikkatle takip ediyor ve üyelerimizle paylaşıyoruz. Mevlana’nın dediği gibi dünyanın en güç işi, bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken başka birinin nasıl yapamadığını ses çıkarmadan seyretmektir.'' şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Döndüren, yeryüzünde ticaret yapamayan insan olmadığını, ticarette İslâmî prensiplere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Hz. Muhammed (SAV)'in Mekke'den Medine'ye hicreti esnasında da kendisine ilk inen ayetin, "Veyl olsun..." diye başladığını, söz konusu sûrede ticaretine hile karıştıranlara "mütaffi" dediğini dile getirdi. Allah'ın rıza dairesi içinde yapılan ticaretin ibadet hükmüne geçeceğini belirten Hamdi Döndüren, "Dünyadaki bütün insanlar, günlük hayatında ticaret yapar. Alışveriş yapması, çarşı pazardan bir şeyler alması gibi hepsi birer ticarettir. Bu işlerin de Allah’ın emirleri doğrultusunda olması gerekiyor." dedi. CİHAN

'Haramla kazanılan servet, saman alevi gibi elimizden gidebilir'

'Haramla kazanılan servet, saman alevi gibi elimizden gidebilir'

'Haramla kazanılan servet, saman alevi gibi elimizden gidebilir'

'Haramla kazanılan servet, saman alevi gibi elimizden gidebilir'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.