1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Harçlıkları İle Kardeşlik Köprüsü Kurdular
Harçlıkları İle Kardeşlik Köprüsü Kurdular

Harçlıkları İle Kardeşlik Köprüsü Kurdular

Sinop Özel Boyabat Yıldız İlkokulu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları ile ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında belirledikleri öğrencilere yardımda bulundu.

A+A-

Sinop Özel Boyabat Yıldız İlkokulu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları ile ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında belirledikleri öğrencilere yardımda bulundu. Durağan ilçesi Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerini ziyaret eden Yıldız Koleji öğrencileri, kardeş belirledikleri öğrencileri okullarına davet etti.

Özel Boyabat Yıldız İlkokulu tarafından hayata geçirilen ‘Kardeş Okul Projesi’ örnek olmaya devam ediyor. Okul, daha önce belirlenen kardeş okul öğrencilerine çeşitli yardımlarda bulundu. Okul Aile Birliği tarafından kardeş okul olarak belirlenen Sinop’un Durağan ilçesi Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine çeşitli yardımlarda bulunan Özel Boyabat Yıldız Koleji öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları, aldıkları giyim ve kırtasiyeden oluşan paketleri bir grup öğrenci ile birlikte okula götürerek öğrencilere dağıttı.

Proje kapsamında, okulda düzenlenen törene Durağan Milli Eğitim Müdürü Lokman Yılmaz, Özel Boyabat Yıldız İlkokulu Müdürü Erdoğan Çivici, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Kenan Kahvecioğlu, iki okulun aile birliği başkanları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Lokman Yılmaz, eğitimin, insanların birbirlerini sevmeleri ile başladığını ve bugün bu sevginin burada gerçekleştiğine tanıklık ettiğini belirtti. Yılmaz, "Kardeş okul projesi kapsamında yapılan bu tür faaliyetler, öğrenci ve öğretmenler arasında bir köprü vazifesi görüyor. Öğrencilerin, bu şekilde kaynaşmaları bizleri de mutlu ediyor. Başka insanları da düşünüp, bu şekilde yardımcı olmak kutsal bir vazifedir." dedi.

Kardeş Okul Projesi kapsamında, her yıl bir okulu belirleyerek projeyi uyguladıklarını belirten Özel Boyabat Yıldız Koleji Müdürü Erdoğan Çivici, küreselleşen dünyada insanların birbirlerinden uzaklaştıkları bir dönemde, bu tür projelere daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Proje kapsamında, Sinop dışındaki okullara da gitmek istediklerini özlerine ekleyen Çivici, "Bu kardeşlik bağını her tarafa yaymak istiyoruz. Öğrencilerimiz, kendi biriktirdikleri harçlıklarından bugün buradaki öğrenci kardeşlerine yardımda bulundular. Destekleri ile katkıda bulunan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Okullarına yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirten Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Kenan Kahvecioğlu, yardımlarda bulunan öğrencilere en kısa zamanda iade-i ziyarette bulunacaklarını belirterek, herkese teşekkür etti.
CİHAN

Harçlıkları ile kardeşlik köprüsü kurdular

Harçlıkları ile kardeşlik köprüsü kurdular

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.