1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Harçlıklarıyla Afrika’da Su Kuyusu Açacaklar
Harçlıklarıyla Afrika’da Su Kuyusu Açacaklar

Harçlıklarıyla Afrika’da Su Kuyusu Açacaklar

Elbistan Anafen Dershanesi öğrencileri örnek bir kampanya düzenledi. Dershane bünyesinde oluşturulan yardım kutusuna harçlıklarını atan öğrenciler, Afrika’da su kuyusu açacak.

A+A-

Elbistan Anafen Dershanesi öğrencileri örnek bir kampanya düzenledi. Dershane bünyesinde oluşturulan yardım kutusuna harçlıklarını atan öğrenciler, Afrika’da su kuyusu açacak.

Kimse Yok Mu Somali, Nijer, Filistin, Sudan, Kamerun, Burkina Faso ve Pakistan'da halkın temel ihtiyacını karşılamak için su kuyuları açıyor. Buralarda yaşayan insanlar kuraklık, altyapı veya iç çatışmalar gibi çeşitli sebeplerden dolayı temiz içme suyu bulamıyor. Zorluklar içerisinde bir hayat sürdüren Somali, Nijer, Filistin, Sudan, Kamerun, Burkina Faso ve Pakistan halkını suya kavuşturmak isteyen Kimse Yok Mu, 'Su Kuyuları' kampanyası ile insanları suya kavuşturuyor.

Elbistanlı öğrenciler de bu çalışmaya kayıtsız kalmadı ve Afrika’da su kuyusu açmak için harçlık biriktirmeye başladı. Anafen Dershanesi bünyesinde oluşturulan yardım kutularına harçlıklarını atan öğrenciler, Afrikalıların da insan onuruna yakışır yaşamaya hakkı olduğunu ifade ettiler. Anafen Dershanesi Müdürü Necmettin Bütün, “Dünyada her geçen gün 4 bin 900 çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. Bu ölümlerin önemli bir kısmı Afrika’da yaşanıyor. Dershane olarak, kara kıtanın susuzluk problemini çözmek için Su Kuyuları Projesi'ne destek veriyoruz. Bugüne kadar açılan su kuyularımıza herkes bağışta bulunarak Afrika’da bir su kuyusu hayratı açabiliyor. Günümüzde kıtaların ekonomik durumundan gelen farklılıklar nedeniyle birtakım olumsuz durumların ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Avrupa kıtasında birçok insan obezite denilen aşırı kiloluk nedeniyle sağlık sorunları yaşamaktadır. Bir taraftan da Afrika kıtasında yaşayan insanların çok üzücü bir durumda hayatlarını kaybettiklerini biliyoruz. İşte bu ve bunun gibi projelerle bir nebze de olsa o insanların yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

İzlenme rekorları kıran 'Selam' filminin de bu kampanyada öğrencilerde olumlu etkiler uyandırdığını aktaran Necmettin Bütün, “Bu kampanya için çalışmalarda bulunan öğrencilerin yapmış olduğu açıklamalarda, özellikle Selam filminden çok etkilendiklerini ifade etmişlerdir. Bu çalışmanın Elbistan adına çok önemli olduğunu bilmemiz gerekir. Gerek eğitim kadromuzdaki arkadaşlarımız gerek öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.




CİHAN

Harçlıklarıyla Afrika’da su kuyusu açacaklar

Harçlıklarıyla Afrika’da su kuyusu açacaklar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.