1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. HAREKETTE BEREKET VARDIR BEYLER!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

HAREKETTE BEREKET VARDIR BEYLER!

A+A-

HAREKETTE BEREKET VARDIR BEYLER!

KAPININ AÇILMADIĞINA İNANANLARA..

 

Önce siyaset diyelim ve dalalım siyaset kuyusunun içine. Efendim..! 'Harekette Bereket Var' demiş eskiler. Doğru da söylemişler. İşte bugünlerde Türk siyasetinde de yaşanılan tam da bu atasözüne ya da deyişe uyar nitelikte. Hareketin odak merkezi AK Parti. AK Parti, kıpır, kıpır hareket içinde..

Yazımı yazdığım şu saatlerde, partinin kurmayları dâhil başlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplantı üzerine toplantı yapıyor. Gündem gizli değil ya da bilinmeyen. Gündem, Erdoğan'ın söylediği gibi 'metal yorgunluğu'. Yani eskimiş, partiye artık katkısı olamayan, partiye ivme kazandıramayan isimleri revize etmek ve dinlendirmek. Cumhurbaşkanının partisine yönelik bu hareketlilik olması gereken mi evet zaten buna kimse de hayır diyemez.

Peki, belediye başkanlarının revizyonuna yönelik bu hareketin diğer kamu kurum kuruluşları ve bunların yöneticileri hakkında da yapılması gerekmez mi? Bakın buna da EVET.

İŞTE SİZE GÜMRÜKLERDEN ÖRNEK

Devletin çarklarını daha iyi çevirmek üzere Erdoğan tarafından başlatılan bu hareketi dilerseniz gümrüğün penceresinden başımızı sokarak bakalım. Bakın biraz sonra okuyacağınız bilgiler tamamen doğru. Yani kimse ‘bu bilgiler yanlış kardeşim’ diyemez.

İnanması zor ama sevgili okurlarım Türkiye'nin tam 12 gümrük ve ticaret bölge müdürlüğüne bölge müdürü ataması yapılmış değil! Yani kocaman 12 bölge vekâleten yürütülüyor. Neden hareket yok? Ne demiştik harekette bereket vardır. Devam edelim..

Türkiye genelinde sadece 6 bölge müdürlüğünde asaleten görev yapılıyor. Peki, hem asaleten hem vekâleten görev yapan bölge müdürlerinin durumları nedir? Hemen söyleyelim; Bazıları adeta çivi ile yerlerine çakılmış ya da tutkalla koltuklarına tutturulmuş. Nasıl mı? Alın size Antalya örneği... ANTALYA BÖLGE MÜDÜRÜ kaç yıldır Antalya'da? Biirr yok değil, ikiii o da değil, ya üç, dört beş...Yine bilemediniz.. Tam 7 yıldır.. Hareket lazım, hareket...

YA NE YAPILMALI?

Bence Sayın Bakan Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi yapmalı. Harekete geçmeli..Metal yorgunluğunu gümrüğün üzerinden atmak için önce görev bölgelerine asaleten atamaları şöyle bir mercek altına almalı. Sonra, sonrası başta merkez teşkilatı olmak üzere taşra teşkilatını da revize etmeli. Etmeli çünkü metal yorgunluğu sadece belediye başkanlarında yok. Metal yorgunluğu devletin kurumlarında ve onları yönetenlerde de var. Unutulmamalı ki, AK Parti’nin önünde iki önemli seçim var. Parti hem yerel, hem genel seçimlerde yine Türk Halkı'nın karşısına çıkacak! Ve yine unutulmamalı ki, devletin işleyişi belediyelerle sınırlı değil! Vatandaş devletin her biriminden sağlıklı hizmet almak ister. Hizmet kaliteli olunca şüphesiz oya dönüşür. Peki! Şuan ki kadrolar bu hizmeti verebilir mi? Hayır..! O zaman harekette bereket vardır Sayın Recep Tayyip Erdoğan.

KAPININ AÇILMADIĞINA İNANANLARA

Geçen yazımda VAN Kapıköy Gümrüğü'ndeki jandarma operasyonunu yazmıştım. Yazmıştım da, başta gümrüğün üst düzey yetkilileri olmak üzere bazı kişileri ikna edememiştim.

O yetkililer bana aynen şunu demişti: 'BU OPERASYONDAN HİÇ BİR ŞEY ÇIKMAZ' 

Hatırlatmak gerekirse Van'a bağlı Saray Cumhuriyet Savcılığı 18 OCAK 2017 tarihinde, bir yılı aşkın sürece yaptıkları teknik takip ve ele geçirilen belgeler ışığında 28 EYLÜL 2017 günü Van Jandarma İstihbarat ve Kaçakçılık ekipleri ile birlikte operasyona başlarlar. İddia odur ki, kapısı bazılarına ardına kadar açılan Van Kapıköy Gümrük Müdürlüğü alanında ve sınır ticaret merkezi bağlamında ithalat ve ihracat işlemlerinde özellikle gıda yüklü araçların ülkemize girişinde eksik ve sahte evraklarla usulsüzlükler ve menfaat temini yani rüşvet alınmıştır. Soruşturma çerçevesinde jandarma sayın savcının istemi üzerine 24 şüpheliyi gözaltına alır.  Gözaltına alınan bu kişilerden 5 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 19 şüpheli mahkemeye sevk edilir.

Peki, 'Bir şey çıkmaz ' denilen bu soruşturmanın mahkeme safhası nasıl biter? Açıklayalım dostlar. Mahkemeye çıkan 19 kişiden 12'si tutuklanırken, 7 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılır. Mahkeme ne demiştir? Aynen şunu demiştir: Ankara'daki dostların tam aksine mahkeme Kapıköy'ün kapıları, Aykut Onur Kalaycı'nın dediği gibi 'ikinci kez açılmıştır' der. Aman aman unutmadan bir de sorum olacak naçizane..Yanlış da anlaşılmak istemem ama sormadan edemeyeceğim.

Ey yetkililer, bu kapı hangi bölge müdürlüğüne bağlı? Duydum VAN dediniz. İyi de oradaki bölge müdürünün hiç mi sorumluluğu yok bu işte? Yoksa bir şey çıkmaz diye mi irdelemek istemiyorsunuz o bölge müdürünü? Allah aşkına yapmayın yoksa hepiniz çöken binanın altında kalacaksınız. Benden söylemesi...

BU İDDİA YUTULMAZ!

Bu iddia ne yutulur, ne de içeride sindirilir. Duyumum sağlam mı sağlam. Büyük büyük yazacağım ve bu konunun sıkı sıkı takipçisi olacağım. Efendim iddia aynen şu: Bir zamanlar İSTANBUL GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ VEKÂLETEN YAPAN NEVZAT ER ve HALEN GÖREVLİ HALİL İBRAHİM BOZKUŞ’DAN ÖNCE GÖREV YAPAN BAZI BÖLGE MÜDÜRLERİNİN DÖNEMİNDE İSTANBUL’UN ÇEŞİTLİ GÜMRÜKLERİNDE HİMMET ADI ALTINDA PARA TOPLANDIĞI  BU PARANIN DA BİR BUÇUK MİLYON DOLAR CİVARINDA OLDUĞU İDDİA EDİLMEKTE…

Dedim ya iddia ne yutulacak ne hazmedilecek ne de yere tükürülecek bir şey. İvedilikle araştırılmalı. Savcı ve polis hemen kolları sıvamalı. Gümrük yetkilileri bir şey yapar mı? Hiç umudum yok. Neden mi? Yine büyük, büyük yazayım. 

Mesela FETÖ'CÜ İŞ ADAMLARININ GÜMRÜKLERDE İŞLERİNİ TAKİP EDEN KAÇ GÜMRÜK MÜŞAVİRİNE İŞLEM YAPILMIŞTIR?

ÖRNEK Mİ? VEREYİM SEVGİLİ OKURLAR MESELA K. HOLDİNG... Anladınız onu.

 

- YAZARDAN SON DAKİKA GELİŞMELERİ -

Yazarın notu aslında not değil de ikinci bir yazı olabilecek özellikte. Nedenini soracak olursanız sevgili okurlarım, yeni yazımın hemen ardından yaşanan gelişmeleri söyleyebilirim size. Bakın neler oldu son yazımın ardından?

Önce hani bir şey çıkmaz denilen, kapısı aralıklı KAPIKÖY'deki gelişmeyi anlatayım size. Birçoğumuzun adını bile duymadığı bu gümrük kapımızda jandarmanın yaptığı yolsuzluk, menfaat temin etme operasyonu dallanıp, budaklanıyor. Geçen hafta yaşanan toplu tutuklamaların ardından dünde bir gelişme Ankara'yı salladı. Kapının bağlı olduğu VAN Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne vekâleten bakan Mehmet Çelebi’nin bakanlığın emriyle vekâleti sonlandırıldı. Çelebi'nin yerine ise, Malatya yani Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım (vekaleten) görevlendirildi. Gelişmeler her zamanki gibi, yine sizin sitenizde bendenizin yazılarında olacak!..

İkinci gelişme ise, KOCAELİ'NDEN. Memleketin kasasını soymayı meslek haline getirmiş düzenbazlar bu seferden şanslarını bu ilimizden denemeye kalkıştı. Sarı hattan ‘gravür plastik’ diye beyan edilen ürünlerin içinde beyan harici son derece pahalı gözlükler ele geçirildi! Kaçak gözlüklerin piyasa değerinin (sıkı durun) 1,5 MİLYON LİRA olduğu belirtildi.

Bu operasyonla ilgili diğer tüm detayları da, bir sonraki yazımda sizlerle paylaşacağım. Görüşmek üzere...

                                                             

                                                             - YAZARDAN SON DAKİKA NOTU -

GÜMRÜK BÜROKRATLARINA KİM VEYA KİMLER KUMPAS KURDU?

BEKLEYİN!..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum