1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Harput Ve İş Adamlarından Kuzey Irak'a Ekonomik Gezi
Harput Ve İş Adamlarından Kuzey Iraka Ekonomik Gezi

Harput Ve İş Adamlarından Kuzey Irak'a Ekonomik Gezi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursalı bir grup iş adamı ile Kuzey Irak’ı ziyaret etti!..

A+A-

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursalı bir grup iş adamı ile Kuzey Irak’ı ziyaret etti. Vali Harput, Kuzey Irak’a yapmış oldukları üç günlük gezinin çok verimli geçtiğini belirtti.

Vali Şahabettin Harput, Kuzey Irak’ın son yıllarda çok hızlı gelişen, özellikle ekonomik ve ticari bakımdan Türkiye’nin Irak’a yaptığı ihracatın en büyük dilimini üzerine çeken bir bölge olduğunu söyledi. Harput, şunları kaydetti:

“Şu an Türkiye’nin Irak’a yaklaşık 12 milyar dolara yakın bir ihracatı var ve bunun yüzde 70’inden fazlasını Kuzey Irak bölgesi işgal ediyor. Özellikle Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, Urfa gibi illerimizdeki esnaf ve iş adamlarımızın çok ciddi bir yatırım ve ticaret yaptığı o bölgede, Bursamız yeterince ağırlıklı değil. Geçtiğimiz aylarda Irak Bölgesel Yönetimi Sanayi Bakanı Sayın Sinan Çelebi ile beraber 4 valinin ilimize gelerek, Bursa’nın sanayi ve ticaret tecrübesinden istifade etmek üzere bizimle görüşmeler yapmasından sonra, bize yapılan resmi davet üzerine, başkanlığımda Kuzey Irak bölgesine 3 günlük bir ziyaret yaptık. Ziyaretimiz fevkalade olumlu geçti.

Büyük bir ekonomik zenginliği olan o bölgede Fransa, Amerika, Kore, Çin ve İran olmak üzere dünyanın her tarafından çok ciddi yatırımcılar tarafından adeta yarış halinde bir sürecin yaşandığını gördük. Elbette bölgede yatırımda, ticarette en büyük pay sahibi Türkiye olması gerekir. Gelecekte bütün dünyanın büyük önem verdiği bu bölgede, Bursa olarak ciddi bir ağırlığımızın olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için başta Sanayi Bakanı Sayın Sinan Çelebi olmak üzere Elbir Valisi Nezir Hadi bey, Ticaret Odası yetkilileri ve pek çok yetkililerle benim başkanlığımda arkadaşlarımızla ticari görüşmeler yaptık.”

Vali Harput, Kuzey Irak’ın, özellikle sektörler itibariyle altyapı, inşaat, turizm, eğitim, sağlık, kültür olmak üzere her alanda çok ciddi yatırım açığı olan, yatırıma aç olan bir bölge olduğunu dile getirdi. Bursa’nın yapacağı çok ciddi yatırımların ve ticari ilişkilerin olacağına inandıklarını anlatan Vali Harput, “Türkiye’ye gelen insanların yüzde 30’unun sağlık hizmeti almak için geldiğini biz müşahede ettik. Dolayısıyla yapmış olduğumuz görüşmeler ve imzalamış olduğumuz işbirliği protokolüyle önümüzdeki süreçte çok büyük bir ekonomik, ticari, turistik, sağlık, kültürel, eğitim işbirliği çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Gerek Bursamız, gerek ülkemiz, gerek Irak ve Kuzey Irak Bölgesi için inşallah hayırlı olur diyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, herkese başarılar diliyorum.” diye konuştu.


CİHAN

Bursa Valisi Harput ve iş adamlarından Kuzey Irak'a ekonomik gezi

Bursa Valisi Harput ve iş adamlarından Kuzey Irak'a ekonomik gezi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.