1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hasan Iğsız'ın Oğlu Duruşmada Kayıt Yaparken Yakalandı
Hasan Iğsızın Oğlu Duruşmada Kayıt Yaparken Yakalandı

Hasan Iğsız'ın Oğlu Duruşmada Kayıt Yaparken Yakalandı

Ergenekon davasında, İnternet Andıcı dosyasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın oğlu Hüseyin Hakan Iğsız, anahtarlık şeklindeki kamera ile duruşma salonunda kayıt yaparken yakalandı.

A+A-

Ergenekon davasında, İnternet Andıcı dosyasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın oğlu Hüseyin Hakan Iğsız, anahtarlık şeklindeki kamera ile duruşma salonunda kayıt yaparken yakalandı. Bir jandarma erin fark ettiği olay sonrası Hüseyin Hakan Iğsız gözaltına alındı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında tutuklu sanık Hasan Iğsız savunma yaptığı sırada Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmaya ara verdiklerini açıkladı. Yarım saatlik aranın ardından tekrar başlayan duruşmada Başkan Özese, jandarma görevlileri tarafından tutulan bir tutanağı okudu. Tutanağa göre, Hasan Iğsız'ın oğlu Hüseyin Hakan Iğsız' da ses ve görüntü kaydetme özelliğine sahip cihaz ele geçirildi. Cihazın anahtarlık biçiminde, üzerinde 4 düğme ve içerisine hafıza kartı olan, ses ve görüntü kaydı yapabilcek nitelikte bir cihaz olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Özese, durumun mahkemeye haber verilmesini üzerin duruşmaya ara verildiğini söyledi.

Anahtarlık biçimindeki cihaza takılı bulunan hafıza kartının incelendiğini aktaran Özese, inceleme sonucu hafıza kartı içinde Hasan Iğsız’ın savunması devam ederken çekilmiş ses ve görüntü kaydı bulunduğunun anlaşıldığını belirtti. Mahkeme "İzinsiz bir şekilde duruşmada ses ve görüntü kaydı yapması" nedeniyle Hakan Iğsız’ın salondan çıkarılmasını, olayla ilgili tutanağa anahtarlık biçimindeki kayıt cihazı da eklenerek Silivri Cumuhuriyet Başsavcılğı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Ayrıca Hakan Iğsız'ın da Silivri Cumhuriyet Savcılığı'na mevcutlu olarak jandarma nezaretinde götürülmesi karara bağlandı.

Duruşmaya bu nedenle ara verildiği sırada, Başkan Özese'nin Hakan Iğsız'ın bina dışına çıkartılmaması yönündeki sözlü talimatı yanlış anlaşılıp basın mensupları ve avukatların da çıkışına izin verilmeyince kısa süreli tartışma yaşandı. Jandarma görevlileri tarafından gözaltına alınan Hakan Iğsız, hakkındaki sevk evrakları tamamlandıktan sonra Silivri Cumhuriyet Savcılğı’na sevk edildi. CİHAN

Hasan Iğsız'ın oğlu duruşmada kayıt yaparken yakalandı

Hasan Iğsız'ın oğlu duruşmada kayıt yaparken yakalandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.