1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hastanede Güvenlik Görevlisine 'Gezi Parkı' Baskısı
Hastanede Güvenlik Görevlisine Gezi Parkı Baskısı

Hastanede Güvenlik Görevlisine 'Gezi Parkı' Baskısı

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olan Rıza Sarıhan, hastaların duyurularının asıldığı panoya "Taksim Direnişi için yardım duyurusu" yazıldığını görünce yazının kaldırılmasını istedi.

A+A-

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olan Rıza Sarıhan, hastaların duyurularının asıldığı panoya "Taksim Direnişi için yardım duyurusu" yazıldığını görünce yazının kaldırılmasını istedi. Bu olayın ardından başına gelmeyen kalmayan güvenlik görevlisinin önce çalıştığı birim değiştirildi, ardından da psikolojik baskıya maruz kaldı. Yaşadığı olayı Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Yüksek Öğretim Kurumu'na da (YÖK) ileten Rıza Sarıhan, olayın takipçisi olacağını söyledi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Rıza Sarıhan, 12 Haziran 2013 günü yemekhaneye çıktığında Gezi Parkı olaylarına katılanlar için yardım duyurusunu gördü. Hastalara ilişkin duyuruların asıldığı panoda "Taksim direnişi için, Gezi Parkı için para topluyoruz" yazılı duyuruyu gören Sarıhan, hemen idari personelle görüşerek yazının kaldırılmasını istedi. Yazının yasal olmadığı için kaldırılmasını amirlerine ileten Sarıhan, ilk etapta oyalandığını ancak yazının kaldırılmadığını söyledi. O güne ilişkin durumu anlatan Sarıhan, "Yazıyı gördükten sonra burasının bir devlet hastanesi olduğunu ve bunun yakışmadığını söyledim. Biraz tepkiler aldım. Daha sonra durumu idari amirlere ve nöbetçi doktorlara söyledim. Biraz geçiştirildim. Neticede silemedik." dedi.

Daha sonra yazıyı yazan hastane çalışanı ile görüştüğünü ve kendisine 'yazı sizi neden rahatsız ediyor' diye sorulduğunu anlatan Sarıhan, "Devletin illegal dediği bir grup orada ve 'Ne amaçla para topluyorsunuz?' diye bir soru sordum. Cevaben de 'biz orada tıbbi malzeme alıyoruz' dedi. Ben de kendisine böyle bir ihtiyacın olmadığını, olsa da bunun yardım kuruluşları tarafından yapılabileceğini söyledim. Bunu kaldıralım dedim. Tepki aldım. Bunun üzerine ben yazının görüntüsünü çektiğimi söyleyince de sileceklerini söylediler." ifadesini kullandı.

Bu olayın ardından görev yerinin değiştirildiğini ve psikolojik baskıya maruz kaldığını anlatan Sarıhan, madem bu olayda bir olumsuzluk yok, o zaman neden oradan uzaklaştırıldığını öğrenmek istediğini üstlerine anlattı. İşini kaybedebileceği yönünde tehditler aldığını belirten Sarıhan, "Geçmişe dönük tutanak imzatılmaya çalışıldı, imzalamadım. Bir yıldır kep takmadığımız halde kepsiz olduğum için hakkımda tutanak tutulup bir gün sonra ihbarname yazıldı." diyerek uğradığı baskıyı dile getirdi.

Rıza Sarıhan, olayın ardından BİMER'e, Dekanlığa, YÖK'e ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne de durumu ilettiğini belirterek olayla ilgili idari soruşturma açıldığını duyduğunu da sözlerine ekledi.


CİHAN

Hastanede güvenlik görevlisine 'Gezi Parkı' baskısı

Hastanede güvenlik görevlisine 'Gezi Parkı' baskısı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.