1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Hastanın ilacı e-nabız'la cepte
Hastanın ilacı e-nabızla cepte

Hastanın ilacı e-nabız'la cepte

Hastaların sağlık bilgilerine mobil cihazlardan erişim sağlayacak e-nabız projesi devreye girdi. Vatandaşlar tahlil sonuçları, reçete ve 112 hizmetlerine telefondan ulaşabilecek!

A+A-

Sağlık Bakanlığı tarafından tasarlanan Türk Telekom'un teknik desteğiyle hayata geçirilen hastların sağlık bilgilerinin kaydının tutulduğu e-nabız projesi devreye girdi. Proje sayesinde hastanın ilaç, muayene, röntgen gibi bilgilerini yanında taşıması mümkün olacak. Bu bilgiler hastanın izin verdiği doktor ve yakınlarla paylaşılacak. Ayrıca 112 acil servis hizmetine tek tuşa basarak ulaşılabilecek. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanında zaman ve mekândan bağımsız, kişisel sağlık platformu kaydı olan "e- nabız"sistemine ilişkin, "Bu projenin diğer bir iddialı yönü de tamamen milli bir proje olmasıdır. Dünyanın bu alandaki en ileri projesi olması bizim için mutluluk kaynağıdır" dedi. Müezzinoğlu, bu tür teknolojik altyapıyı vatandaşa sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle devam etti: "Hakkari'de çekilmiş radyolojik tetkikin, İstanbul'da bir hocamıza gösterilirken veya oradan konsültasyon yaparken değerlendirilebiliyor olması önemli. Bu projenin diğer bir iddialı yönü de tamamen milli olmasıdır. Dünyanın bu alandaki en ileri projesi olması bizim için mutluluk kaynağıdır."

DİJİTAL DÖNÜŞÜM HEDEFİ
E-nabız uygulaması ile Türkiye'nin nabzının bundan böyle internet ortamında atacağını Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca, "Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye'nin dijital dönüşümü hedefiyle attığımız adımlar arasında çok değerli yer tutan bir projeyi daha hayata geçiriyoruz" dedi.

E-DEVLET ŞİFRESİYLE GİRİŞ
Sisteme giriş yapmak için TC kimlik numarasıyla, e-devlet şifresi, elektronik imza veya mobil imza kullanılabiliyor. Ek olarak cep telefonuna gönderilen tek kullanımlık erişim kodu da güvenlik için ikinci bir katman oluşturuyor.

KİŞİSEL SAĞLIK KAYITLARINA ERİŞİM
Vatandaşlar ve Türkiye'nin 81 ilindeki tüm kamu sağlık kuruluşları, kişisel sağlık kayıtlarına erişebilecek. Vatandaşlar istedikleri zaman, aldıkları tedavilerin detaylarını görebilecek ve yine kendi rızaları doğrultusunda yakınlarıyla ve istedikleri doktorlarla paylaşabilecek. Sistem tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için geliştirilen mobil uygulamayla da kullanılabilecek. Ayrıca "e-nabız", vatandaşların günlük, saatlik, hatta anlık olarak temel sağlık göstergelerini bizzat kendilerinin kaydedebileceği ve gerektiğinde doktoruna gösterebileceği bir özelliği barındırıyor. (sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.