1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Hatay'da MERS paniği
Hatayda MERS paniği

Hatay'da MERS paniği

Suudi Arabistan'da berber olarak çalıştığı öğrenilen bir kişi yıllık izninde yabancı bir hava yolu şirketinin uçağı ile Hatay'a geldi. Hatay'da rahatsızlanan kişi özel bir hastaneye başvurdu.

A+A-

Hastanede tedavi altındayken hayatını kaybeden hastanın ölümünden şüphelenen doktorlar, numune alınıp, Ankara'ya gönderilmesini istedi. İsmi açıklanmayan hastanın Ankara'ya gönderilen numunelerinde MERS virüsü olduğu belirlenince Hatay Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü alarma geçti. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, 11 Ekim'de toprağa verilen hastanın temas ettiği ailesi, yakınları ve komşularından kan örneği aldı. Konu ile ilgili 20 kişilik özel bir sağlık ekibi kurulurken, kişinin tedavi gördüğü özel hastanedeki doktor, hemşire ve çalışanlardan da kan örneği alınıp, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildi. Ölen kişinin birlikte yolculuk yaptığı uçaktaki yolculara ulaşılmaya çalışılıyor.

DİYARBAKIR'DA DA ALARM
Öte yandan Diyarbakır'da hacdan gelen yaşlı bir kadının MERS virüsü şüphesiyle tedavi altına alındığı kaydedildi. Yaşar Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisinin güvenlik gerekçesiyle kapatıldığı öğrenildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada ise hastanın Batı Afrika'dan gelmemesi nedeniyle ebola şüphesinden uzaklaşıldığı belirtildi.

MERS NEDİR?
Son zamanlarda yoğun endişeye yol açan corona virüs enfeksiyonudur. Bu virüsle enfekte olan insanların çoğunda ağır akut solunum sistemi rahatsızlıkları, yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı görülüyor. Virüs ilk olarak 2 yıl önce tespit edildi. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.