1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Havacılıkta Grev Yasağını Anayasa Mahkemesi'ne Götürecekler
Havacılıkta Grev Yasağını Anayasa Mahkemesine Götürecekler

Havacılıkta Grev Yasağını Anayasa Mahkemesi'ne Götürecekler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün havacılık sektörüne grev yasağı getiren yasayı onaylaması üzerine Hava-İş Sendikası, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile b...

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün havacılık sektörüne grev yasağı getiren yasayı onaylaması üzerine Hava-İş Sendikası, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birlikte yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hava iş koluna grev yasağı getiren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'u onaylamasının ardından, gözler Atatürk Havalimanı’nda eylem yapanlara döndü. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Katı önünde bekleyen yaklaşık 50 kişi, açtıkları pankartlarla protestoya devam ediyor. İşten atılanların, 'THY'de işten çıkarılanlar geri alınsın, 6. gün' yazılı pankartı dikkat çekti.

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından Anayasa Mahkemesi sürecinin başladığını söyledi. Anayasa Mahkemesi’ne başvurmanın şartları olduğunu kaydeden Ayçin, “Daha önce CHP ile durum değerlendirmesi yaptığımızda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘grev yasağı olur da Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa Anayasa Mahkemesi'ne götürmek boynumuzun borcu’ demişti. Geçen gün CHP milletvekilleri de bunu söylediler. Bizimle koordineli yapılacak hazırlıklar sonucunda Anayasa Mahkemesi’ne başvurucağız. Eğer Anayasa Mahkemesi süreci olumlu tamamlanırsa hakkımız bize iade edilmiş olur. Aksi bir karar çıkarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar götüreceğiz.” diye konuştu.

Eylemlerine THY çalışanlarından fazla destek gelmemesinin sebebini de değerlendiren Ayçin, “THY 305 kişiye işten çıkarıldığına dair resmi tebligat yapmadı. Sadece 45 arkadaşımız tebligat aldı. Onlarda buradalar. Diğer 260 arkadaş kendilerine resmi tebligat yapılmasını bekliyorlar. Eylemimiz sonuç alıncaya kadar devam edecek.” dedi.

SUAVİ'DEN SANATÇILARA ÇAĞRI

Sanatçı Suavi de programının ardından THY dönüşünde eylemcilerin yanına gelerek destek verdi. İşçilerin elinden en temel hakkı olan grev hakkının jet yasayla ellerinden alındığını aktaran Suavi, “Buna demokrasi denilemez. Oturmuş kadroları bu kadar tasfiye etmek grev haklarını elinden almak üzerinden ileri demokrasi cümlesi kurmak Türkiye ve herkesle dalga geçmektir. Bu havalimanlarından sezon gereği onlarca sanatçı gelip gidiyor. Bu konuda duyarlı onlardan duyarlı davranıp 3-5 saatini buraya vermelerin istiyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.