1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Havalar nasıl olacak?
Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Sıcaklık, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 7 derece azalacak. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre; yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Tekirdağ, Çankırı, Gümüşhane, Artvin, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri ile Osmaniye çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz, kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek.
 

YÜKSEK SICAKLIK


Hava sıcaklıklarının Türkiye'nin güneydoğu kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyretmesi beklenirken Meteoroloji, ısı/güneş çarpması, diğer sağlık problemleri gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.
 

KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji, yağışların öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğine işaret ederek, sel, su baskını taşkın, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.
 

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

ANKARA: Az bulutlu ve açık. (31)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (32)

ADANA: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, kuzeyh kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (35)

SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu. (30)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu. (32)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (40)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu ile Tekirdağ çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusunun iç kesimleri ile Göller Yöresi'nin parçalı bulutlu, zamanla Adana'nın kuzey kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı ile Osmaniye çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Bolu ve Kastamonu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Trabzon ve Rize çevreleri ile zamanla Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Artvin çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.