1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Havalar nasıl olacak?
Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

A+A-

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin değerlendirmelerine göre İstanbul'un batı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. 

Marmara bölge Salı sabahına kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın poyraz ve karayel yönlerinden kuvvetlice, yağış anında hamle yaparak fırtına şeklinde esmesi (30-70 km/saat) beklenirken, yağışla birlikte yıldırım, şimşek, dolu, ve hortum oluşma ihtimali var. Yaz yağmurları kısa zaman diliminde (7-15 dakika) şiddetli düştüğünden anında akışa geçmekte ve yollarda göllenmelere, kod seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarına neden olmaktadır. Yağışların saat 16.00-17.00 dan itibaren etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan uyarı doğrultusunda AKOM alarma geçerek tüm birim yetkililerini toplandı. Ana arterler ve yollarda mazgal temizleme, kanal açma çalışmaları yapıldı, yaprak ve poşetlerden tıkanan yağmur suyu kanalları temizlendi. Muhtemel su baskını olabilecek alt geçit ve yollarda tedbirler alındı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park Bahçeler, Atık Yönetimi Müdürlü ekipleri 2.150 personel, 1.020 araç olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. 

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar bugün itibari ile düşüyor. Meteoroloji etkili olacak sağanak yağış ile birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı uyardı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve batı çevreleri yer yer parçalı bulutlu 38
İstanbul: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Avrupa Yakası ile zamanla il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 32
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu 34
Adana: Parçalı ve az bulutlu 34
Antalya: Az bulutlu ve açık 32
Konya: Az bulutlu ve açık 37
Samsun: Az bulutlu ve açık 30
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 31
Erzurum: Az bulutlu ve açık 33
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara bölge geneli ile gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'da 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara bölgesi ve Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının, güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (güneş çarpması, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Az bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin, öğle saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, batısı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyı kesiminde yer yer pus hadisesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, kıyı kesiminin yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.