1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Havalar nasıl olacak?
Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

A+A-

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbulluları şiddetli yağışa karşı uyardı. Hava sıcaklığının 5 ila 8 derece azalacağı belirtilirken, yağış boyunca 20-150 kilogram yağmur suyunun düşeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada İstanbul'un bugün şiddetli yağışın etkisi altına gireceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, 'Yapılan son değerlendirmelere göre, yağışlı havanın Çarşamba ile Cuma sabah saatleri arasında Marmara ve İstanbul il genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağacağı (20 ila 150 kilogram) tahmin ediliyor. Yağışların Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerde ise çok kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor. Gelecek sistemle hava sıcaklıklarının da 5 ila 8 derece birden azalması bekleniyor' denildi.

Açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek sorunlara karşı çalışmaların AKOM'dan yapılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 'Meteorolojik tahminler doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini alıyor, muhtemel sorunlara karşı çalışmalar AKOM'dan yönetilecek.'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Tekirdağ, Kırklaeli, Konya, Düzce, Adana, Osmaniye, Hatay ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli'nin doğu ilçeleri, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Göller yöresi, Afyon ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin batısında 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in batı kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kırklareli'nin doğu ilçeleri, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Göller yöresi, Afyon ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli'nin doğu ilçeleri, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri ile doğusu yer yer çok bulutlu, Hatay çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz, Adana ve Osmaniye çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir çevreleri ile zamanla bölgenin kuzey ve doğusu ve Konya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Bolu ve Düzce çevreleri ile zamanla bölgenin iç kesimleri ile Zonguldak çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.