1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hayalini Gerçekleştiren Merve Öğretmen, Şimdi Olimpiyatlara Öğrenci Yetiştiriyor
Hayalini Gerçekleştiren Merve Öğretmen, Şimdi Olimpiyatlara Öğrenci Yetiştiriyor

Hayalini Gerçekleştiren Merve Öğretmen, Şimdi Olimpiyatlara Öğrenci Yetiştiriyor

140 ülkeden gelen Türkiye ve Türkçe sevdalıları, 11. Türkçe Olimpiyatları için geldiği İstanbul’da akşam yemeğinde buluştu.

A+A-

140 ülkeden gelen Türkiye ve Türkçe sevdalıları, 11. Türkçe Olimpiyatları için geldiği İstanbul’da akşam yemeğinde buluştu. İzmir'deki Kültür Şöleni bittiği için üzüldüklerini belirten öğretmen ve öğrenciler, olimpiyatlara tekrar katılmak istediklerini dile getirdi. Filipinler’de okuyan Merve Özkan, en büyük hayali olan olimpiyatlara öğrenci yetiştirmenin büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Ortaköy Polisevi Sosyal Tesisleri’nde buluşan öğrenciler, uzun uzun sohbet edip boğaza karşı hatıra fotoğrafı çektirdi. Filipinler'deki öğrencilerine bir yıldır Türkçe öğrettiğini aktaran Türkçe ve İngilizce öğretmeni Merve Özkan, İstanbul’un çok güzel olduğunu ve öğrencilerinin Türkiye’yi çok sevdiğini söyledi. Olimpiyatlara katılmanın muhteşem bir duygu olduğunu kaydeden Özkan, “Benim çocukluktan beri istediğim bir şeydi, hem yurt dışında öğretmenlik yapmak hem yurt dışında okumak. Filipinler'de okudum ve şimdi orada öğretmenlik yapıyorum. Çok dua etmiştim Türkçe Olimpiyatları’na katılmak için. Allah gerçekten kabul etti. Şimdi olimpiyatlara katılıyoruz. Bu büyük bir coşku.” ifadelerini kullandı.

Filipinler'den gelen Guinee Camacho, 4 aydır Türkçe öğrendiğini ve şarkı kategorisinde yarışacağını kaydetti. Türkiye’yi çok beğendiğini ve çok güzel bir ülke olduğunu kaydeden Camacho, olimpiyatlara ilerleyen yıllarda da katılmak istediğini belirtti.

Kongo’dan gelen Türkçe öğretmeni Nur Saçkan da olimpiyatlara katılmanın anlatılması zor bir duygu olduğunu vurgulayarak, “Ben 20 yıldır bu işin içerisindeyim, Türkçe öğretiyorum. Bunun meyvelerini gördüğümü hissediyorum. Afrika standında bir arkadaşın sunuculuk yapması, sürekli canlı bir şekilde standı tutabilmesi, çıkıp sunuculuk yapması beni çok etkiledi. Harika bir duygu.” diye konuştu.

Kongo’dan gelen Maeva Andriamisania da Türkiye’yi görünce ağzının açık kaldığını söyledi. Olimpiyatların bitmesinden dolayı üzüldüğünü aktaran Andriamisania, İzmir’deki Kültür Şöleni’nin çok güzel geçtiğini, çok heyecanlandığını aktardı. CİHAN

Hayalini gerçekleştiren Merve öğretmen, şimdi olimpiyatlara öğrenci yetiştiriyor

Hayalini gerçekleştiren Merve öğretmen, şimdi olimpiyatlara öğrenci yetiştiriyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.