1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Türkiye ekonomisi bu yıl pozitif büyüyecek
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Türkiye ekonomisi bu yıl pozitif büyüyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Türkiye ekonomisi bu yıl pozitif büyüyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Türkiye ekonomisi bu yıl pozitif büyüyecek. Yıl sonu hedefine yakınsayacak bir büyüme bekliyorum." dedi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gündeme ilişkin değerlendirmelere bulundu.

Bakan Albayrak, "Türkiye son 1 yılda çok güçlü bir politika başarısı ortaya koydu, reform niteliğinde bir yılı geride bıraktı." dedi.

Albayrak, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'de faizlerde düşüş trendi olacağını göreceğiz. Kamu bankalarında bunu daha kısa sürede izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

"Ekonomi çok daha pozitif döneme girecek"

Enflasyonu yıl sonunda YEP'teki hedefin altında kapatacaklarını ifade eden Albayrak, "Ekonomi yılın ikinci yarısında çok daha pozitif döneme girecek." diye konuştu.

"Türkiye'ye güvenen yatırımcı kazandı"

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Mayıstan bu yana 10 milyar dolardan fazla yabancı yatırımcı girişi var. Türkiye'ye güvenen yatırımcı kazandı." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ekonomisi bu yıl pozitif büyüyecek"

Albayrak, Türkiye ekonomisinin bu yıl pozitif büyüyeceğini ve yıl sonu hedefine yakınsayacak bir büyüme beklediğini belirtti.

Konut sektörünü yakından takip ettiklerini sözlerine ekleyen Albayrak, "Bugün itibarıyla sıkıntı oluşturan bir resim olduğunu düşünmüyorum." dedi.

"Türkiye, Doğu Akdeniz'de çok önemli adımlar atıyor"

Albayrak, Doğu Akdeniz'deki arama çalışmalarına ilişkin,"Türkiye, Doğu Akdeniz'de çok önemli adımlar atıyor. İnşallah olumlu haberleri de yakında duyarız." diye konuştu.

Bakan Albayrak, şunları kaydetti:

"Bağışıklık sistemini, altyapısını çok daha güçlü inşa etmiş bir Türkiye var artık. Spekülatif adım atanların 100 kere düşünmesi gereken bir sürece giriyoruz."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.