1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hedef Lider Kadro
Hedef Lider Kadro

Hedef Lider Kadro

IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlarda lider kadronun hedef alındığı belirtiliyor.

A+A-

Devletin zirvesinden terör örgütleri IŞİD ve PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda "Sonuna kadar gidelim" kararı çıktı. Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 günlük operasyonları masaya yatırdı.

SABAH'ın haberine göre; operasyonlarda hem IŞİD hem de PKK'nın lider kadrosu hedef alındı. Genelkurmay ve MİT'in verdiği nokta istihbaratlar sonucu tespit edilen, lider kadroların bulunduğu alanlar bombalandı.

Devletin zirvesinde yapılan ilk değerlendirmede, PKK'nın böyle bir operasyonu beklemediği, örgütün lider kadrosuna büyük darbe vurulduğu şeklinde oldu.

Operasyonların ani şekilde sürüceği de belirtiliyor. Bir diğer iddia ise PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonun nokta istihbarat ve lider kadro hedef alınarak gerçekleştirildiği yönünde. Yoğun bombardımanda PKK'nın üst düzey isimlerinden ölenler olduğu, istihbaratın tespit çalışması başlattığı belirtiliyor.

Kandil karardı!
Operasyonların DAEŞ'e olduğu gibi PKK'ya karşı da lider kadronun hedef alınarak operasyonların gerçekleştirildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Türkiye'de son dönemde gerçekleşen saldırıların talimatını veren kadroların bulunduğu kamplar tespit edildi ve hiç beklemedikleri anda düğmeye basıldı. Yapılan yoğun bombardıman sonucunda üst düzey isimlerin öldürüldüğü ileri sürüldü. İstihbarat kaynakları, PKK'nın kayıplarını ve lider kadrodan ölüleri tespit etmek için çalışma başlattı. Ağır zayiat veren Kandil, devam eden operasyonlara karşı cevap bile veremezken, paniğe düştü. Kandil'deki kadro, hava operasyonlarında yerlerinin tespit edilmemesi için karartma durumuna geçti. Tüm muhaberat sistemi kapatıldı, hiçbir birimle iletişimin kurulmaması için adeta karartmaya geçildi.

Tarabya'da güvenlik zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul ederek, terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar hakkında değerlendirmede bulundu. Terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlarla ilgili önceki gün Tarabya Köşkü'nde TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul ederek görüşen Erdoğan, dün de mini güvenlik zirvesini topladı. Erdoğan, ilk olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul ederek baş başa görüştü. Erdoğan ile Davutoğlu'nun görüşmesi yaklaşık 3.5 saat sürdü. Bu görüşmenin ardından Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de katılımıyla üçlü bir zirve gerçekleştirdi. Görüşmelerde, son dönemde terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonların değerlendirildiği belirtildi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.