1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hem mühendis hem doktor
Hem mühendis hem doktor

Hem mühendis hem doktor

İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, önceki gün açıklanan kabine listesine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak girdi ve yeni kabinenin tek kadın bakanı oldu.

A+A-

1981’de İstanbul’da doğan ve kabinenin en genç ismi olan Kaya, başarılı özgeçmişi ile dikkat çekiyor. Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitiren Kaya, üniversite sınavlarında derece yaparak bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’ni burslu kazandı ve buradan şeref derecesiyle mezun oldu. Mezuniyetinin ardından bir süre proje uzmanı olarak çalışan Kaya, New York Üniversitesi’nin Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi’nden doktora bursu kazandı.

Times Higher Education’a göre dünyanın en iyi 30. üniversitesi olan NYU-Poly’de meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine lisansüstü çalışmalar yapan Kaya, 2009’da Türkiye’ye döndü ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanarak tıp eğitimine başladı.

Erdoğan’ın danışmanı

Aynı yıl Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi seçilen Kaya, 2010-2012 arasında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yürüttü. 2012’de Ak Parti İstanbul Tanıtım Medya’dan sorumlu il başkan yardımcılığına atanan Kaya, partinin İstanbul il teşkilatının sosyal medya yapılanmasını kurarak 39 ilçede ekipler oluşturulmasına öncülük etti. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de, “Erdoğan İstanbul” seçim ofisinde tanıtım medya sorumlusu olarak görev yaptı. 12 Eylül 2015’te yapılan Ak Parti 5. Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçilen Kaya, AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. 1 Kasım seçimlerinde ise İstanbul Milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Kaya, Yıldırım’ın kabine listesine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak girdi. Kaya’nın bakan olarak atandığı kurumda, ablası Ayşe Hilal Sayan da müsteşar yardımcısı olarak görev yapıyordu. Koytak’ın adı dün bakanlığın sitesinden çıkarıldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Sayan Kaya, çocuk psikiyatrisi uzmanı Dr. İlyas Kaya ile evli ve iki çocuğu var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.