1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Her Binaya Enerji Kimlik Belgesi Şartı
Her Binaya Enerji Kimlik Belgesi Şartı

Her Binaya Enerji Kimlik Belgesi Şartı

Aksaray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yönetmelik gereği Aksaray’daki her binanın enerji kimlik belgesi alması zorunluluğu şartı getirildiğini açıkladı.

A+A-

Aksaray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yönetmelik gereği Aksaray’daki her binanın enerji kimlik belgesi alması zorunluluğu şartı getirildiğini açıkladı.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Enerji performansı yönetmeliği gereği her binanın enerji kimlik belgesi alması zorunluluğu şartı getirilmiştir. 01.01.2011 tarihinden itibaren ruhsat alan binalarda yapı kullanma izin belgesi aşamasında enerji kimlik belgesi hazırlatmak zorunluluğu vardır. Bu tarihten önce ruhsat veya yapı kullanma izin belgesi almış binalarda enerji kimlik belgesi almak zorunluluğu vardır. Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır. Binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında, mal sahibi enerji kimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya verir. Enerji Kimlik Belgesinde, binanın enerji ihtiyacı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi/etkinliği ve binanın enerji tüketim sınıflandırması ile ilgili bilgiler bulunur. Enerji kimlik belgesi alacak olan yeni binalar D sınıfı ve daha fazla enerji tüketimine ve CO2 salınımına sahip olamaz. Eski binalar G sınıfına kadar sınıflandırılabilir. Yalıtım binanın enerji sınıfının belirlenmesinden çok önemli bir faktördür. Yalıtım yapılan binanın enerji sınıfı artacaktır. Beyaz eşya, otomobil, vb. gibi enerji sınıfına göre değerlendirilecektir. Evlerde de aynı uygulama geçerli olacaktır. Enerji sınıfına göre binaların ekonomik değeri belirlenecektir. Bu bağlamda 01.01.2011 tarihinden önce ruhsat ve yapı kullanım izin belgesi olan binalarda enerji verimliliği ve ısı yalıtımı açısından genellikle ısı izolasyonunun yapılması gerekliliği hasıl olmuştur.” denildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.