1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Her eve 3G Müjdesi!
Her eve 3G Müjdesi!

Her eve 3G Müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 3G için müjdeyi verdi!

A+A-

İnternetin ülkemizde yaygınlaşması ile bu alanda hizmetlerde hızlanmaya başladı. Yabancı ülkelerde 4G’nin yoğunlaşmaya başladığı şu günlerde ülkemizde 3G için sevindirici haber geldi!


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3G'nin çekmediği yer bırakmayacaklarını söyledi ve "Artık her evin ADSL gibi kendine özel 3G hizmeti olacak. Femtocell ile her eve, kuruma ya da siteye özel 3G bağlanabilecek. Artık vatandaşımız uygun fiyata kişiye özel 3G’ye kavuşacak." dedi.

Galaxy S4 tutmadı mı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ’nun (BTK ), mobil şebekelerde kullanılan femtocell cihazlarına ilişkin düzenleme yaptığını söyleyen Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada söz konusu cihazların şebeke cihazı olarak adlandırılmasına karşın telsiz ücretlerinden muaf tutulacağını belirtti.

Bakan Yıldırım konuyla ilgili olarak şu açıklamalarla devam etti: “Bu cihazlardan telsiz ücreti de almayacağımız için operatörlerden bu cihazları alacak olan vatandaşlarımız 3G hizmetini daha uygun fiyata alabilecekler. Artık vatandaşımız uygun fiyata kişiye özel 3G’ye kavuşacak, bu sayede 3G çekmeyen yer de kalmayacak. Femtocell sistemleri, kablosuz şebekeden bağımsız olması nedeniyle işletmecilerin şebeke karışıklığını azaltacak. İşletmecilerin makro şebekelerindeki yoğunluğun bir kısmının sabit şebekelere kaydırılması suretiyle kule ve konvansiyonel baz istasyonlarının üzerindeki yük de önemli ölçüde azalacak!..”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.