1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'HERO' tişörtü giyen darbeci askerin talebini mahkeme reddetti
HERO tişörtü giyen darbeci askerin talebini mahkeme reddetti

'HERO' tişörtü giyen darbeci askerin talebini mahkeme reddetti

Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasında darbeci eski astsubay Gökhan Güçlü'nün reddi hakim talebini mahkeme heyeti karara bağladı. 'Hero' yazılı tişörtle duruşmaya gelmesi tartışma konusu olan Güçlü'nün talebini mahkeme reddetti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 sanığın Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün devam edildi. Giydiği kahraman anlamına gelen İngilizce  'Hero' yazılı tişörtüyle tartışmalara neden olan ve hakkında örgüt propagandası yapmaktan ayrıca dava açılan darbeci sanık astsubay Gökhan Güçlü, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, reddi hakim talebini açıkça yargılamayı uzatma amacına yönelik olduğu gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

BİZ DE ETTEN VE KEMİKTENİZ...

Duruşmaların uzun sürdüğü ve darbeci asker Güçlü'nün  "Uyuyorsunuz" eleştirilerine de yanıt veren  Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ şunları söyledi:  "Sanığın ifadesi kesilmesin diye savunma bölünmesin diye uzattık. Bundan sonra makul sürede bitirmeye çalışacağız. Makul süre ne olur bilmiyorum. Biz de etten kemikten yapılmışız ama duruşmayı sağlıklı yapıyoruz. Dün dışarı çıkardığımız sanıklar, savunma hakkının dışına çıktı. Savunma yerine şov yaptı. Biz de uyardık, savunma yapmadıkları için gerekli disiplin kuralları uygulandı. Burası şov ya da gösteri salonu değil. Burada savunma yapılıyor. Savunmaya herkes tahammül ediyor. Delil değerlendirmesi olmadığı halde sanıklar delil değerlendiriyor. Bazı sanıklar çocukluklarını anlatıyor. Savunma haklarını kısıtlamıyoruz, dinliyoruz ama savunma hakları başka insanlarla dalga geçmeye, hakaret etmeye, mahkemeyle dalga geçmeye izin vermeyiz. Doğal olarak bizde müdahale ediyoruz. Savunmanızı yaparsanız saygı gösteriyoruz. Savunmanın dışına çıkarsanız biz de müdahale ederiz."

MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.