1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Heyelanda Yıkılma Tehlikesi Geçiren Bina Sakinleri: Kış Günü Nereye Gidelim
Heyelanda Yıkılma Tehlikesi Geçiren Bina Sakinleri: Kış Günü Nereye Gidelim

Heyelanda Yıkılma Tehlikesi Geçiren Bina Sakinleri: Kış Günü Nereye Gidelim

İstanbul Kâğıthane’de 5 katlı binanın arka cephesindeki toprağın kayması sonucu apartman yıkılma tehlikesi geçirdi.

A+A-

İstanbul Kâğıthane’de 5 katlı binanın arka cephesindeki toprağın kayması sonucu apartman yıkılma tehlikesi geçirdi. Binanın birinci katının arka dış cephesi tamamen toprakla kapandı. Apartman sakinleri ise binanın boşaltılmasını isteyen ancak kendilerine yer göstermeyen belediye ekiplerine tepki gösterdi.

        Telsizler Mahallesi İpekyolu Sokak üzerindeki Işık Apartmanı arkasında bulunan istinat duvarının altındaki toprak, saat 16.00 sıralarında aşırı yağış sebebiyle kaydı. Taş ve toprak apartmanın giriş katını tamamen kapadı. Kayan toprak binanın ikinci katına da zarar verdi.

        Büyük bir gürültüyle meydana gelen heyelan sebebiyle apartman sakinleri korku ve panik yaşadı. Bina sakinleri, olayın şokunu atlattıktan sonra durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen Kâğıthane Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, binanın yıkılma tehlikesine karşı boşaltılmasını istedi.

        Toprağın büyük bir gürültüyle indiğini ifade eden binanın giriş katında oturan Soner Kılıç, "Olay sonrası pencereler içeri göçtü. Ne yapacağız? Bilmiyorum. Taş ve toprak demir korkuluklara yapışmış. Belediye 'boşaltın' diyor. Boşaltıp nereye gideceğiz? Yer de göstermediler.” dedi.

        Binanın ikinci katında oturmasına rağmen, yaşanan toprak kayması sonrası sanki kendisini giriş katta oturur gibi hissettiğini anlatan Soner Işık, alt katın tamamen toprakla kaplı olduğunu ve belediye ekiplerinin toprağın üzerini branda ile kapatmayı planladığını dile getirdi.

        "KIŞ GÜNÜ NEREYE GİDECEĞİZ"

        Bu soruna belediyenin sebebiyet verdiğini öne süren Mehmet Bacaksız, “Buraya park yaparken, temele inilmedi. İstinat duvarını toprağın üzerine çektiler, zemine inmediler. Belediye burayı mühürleyeceğini söylüyor. Biz burada 10 daireyiz. kış günü nereye gideceğiz?" diye sordu.
CİHAN

Heyelanda yıkılma tehlikesi geçiren bina sakinleri: Kış günü nereye gidelim

Heyelanda yıkılma tehlikesi geçiren bina sakinleri: Kış günü nereye gidelim

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.