1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hindistan'dan Kayseri'ye Yatırım Daveti
Hindistandan Kayseriye Yatırım Daveti

Hindistan'dan Kayseri'ye Yatırım Daveti

Kayseri'nin ticaret ve sanayideki gelişmişliği, Hindistan'ı da etkiledi. Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Kayseri ile yakın ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti.

A+A-

Kayseri'nin ticaret ve sanayideki gelişmişliği, Hindistan'ı da etkiledi. Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Kayseri ile yakın ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas'ı makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özhaseki, birkaç yıl önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Hindistan'a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ülkenizin gerek başkentini gerek diğer bazı şehirlerini görme fırsatımız oldu. Ülkenin büyüklüğünden, potansiyelinden etkilendik. İki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesini umuyoruz." dedi. Kayseri'nin Anadolu'nun kadim şehri olduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, şehirdeki ticaret ve sanayi potansiyelinden bahsederek, ilişkiler geliştiği takdirde Kayserili iş adamlarının Hindistan'a rahatlıkla yatırım yapabileceğini ifade etti.

HİNDİSTAN TÜRK TURİST BEKLİYOR

Konuk Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas ise ikili ilişkilerin gelişmesini çok arzu ettiklerini belirterek, ilişkilerin gelişmesi için öncelikle iki halkın birbirini tanıması gerektiğini kaydetti. İki halkın birbirini tanımasında turizmin önemine dikkat çeken konuk Büyükelçi, bu konuda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi Kayseri'de de turistlere uygun mekanların olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Thomas, Hindistan'dan Türkiye'ye yıllık 70 bin turist gelirken Türkiye'den Hindistan'a 15 bin turistin gittiğini belirterek, "Türkiye'de potansiyel olduğunu biliyoruz. Hindistan'a daha çok Türk turist bekliyoruz." diye konuştu.

Eğitim konusunda atılacak adımların da halkların bir araya gelmesini sağlayacağını kaydeden Büyükelçi Thomas, bu sayede sanayi-ticaret alanında da ilişkilerin gelişeceğini söyledi. Büyükelçi Thomas, konuşmasına şöyle devam etti: "Kayseri'nin inşaat, mobilya, beyaz eşya sektörlerindeki gelişmişliğini biliyoruz. Hindistan'da da özellikle inşaat ve mobilya sektörleri için çok uygun bir ortam var. Sadece inşaatla ilgili önümüzdeki 10 yıllık süreçte 500 milyar doları bulacak projelerimiz mevcut. Bunlar inşaata dair her şeyi kapsayan projeler. Ayrıca Hindistan, mobilyasının yüzde 85'ini ithal eden bir ülke. Bu konuda da çok ciddi bir potansiyel var. Hindistan'da sizin için çok güzel yatırım alanları var."

Ziyarettin sonunda Başkan Özhaseki, ilişkilerin gelişmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek "Avrupa kentlerinde bizim için görülmesi, keşfedilmesi gereken bir şey kalmadı. Ama sizin ülkenizde görmemiz gereken çok şey var." ifadesini kullandı.

Başkan Özhaseki, günün anısına konuğuna Türk motifleriyle süslenmiş vazo, Büyükelçi Thomas ise Başkan Özhaseki'ye Hindistan'ı simgeleyen bir süs eşyası armağan etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.