1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hınıs'ta Toprak Kayması Nedeniyle Bir Köy Tamamen Boşaltıldı
Hınısta Toprak Kayması Nedeniyle Bir Köy Tamamen Boşaltıldı

Hınıs'ta Toprak Kayması Nedeniyle Bir Köy Tamamen Boşaltıldı

Erzurum’un Hınıs ilçesine bağlı Kongur köyünde, 3 gün önce başlayan sağanak yağış ve toprak kayması hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

A+A-

Erzurum’un Hınıs ilçesine bağlı Kongur köyünde, 3 gün önce başlayan sağanak yağış ve toprak kayması hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Heyelanda can ve mal kaybı yaşanmazken, köylüler çevre köylere sığındı.

Kongur köyüne bağlı Yusuf Komu mezrasında meydana gelen toprak kayması devam ediyor. Halk arasında 'Zınarı terya' dedikleri tepeden kopan büyük bir toprak kütlesi hareket halinde köye doğru kaymaya devam ediyor. Toprak kaymasıyla birlikte oluşan arazi değişiklikliği köylüyü şaşırtırken, bu duruma anlam vermekte güçlük çekiliyor. Toprak kayması nedeniyle Kongur köyü ve Yusuf Komu mezrası boşaltılırken, köy halkı komşu köylere kurtarabilecekleri eşya ve hayvanları ile birlikte sığındı. Köye gelen su kaynakları kayan toprak kaymasından sonra kurumuş ve köy tamamıyla susuzluğa büründü.

Kongur köy halkı, Kızılcaahmet, Halilçavuş, Akçamelik, Yeşilköy ve diğer köylere taşınmaya devam ediyor. Olay yerinde incelemede bulunan Hınıs Kaymakamı Murat Uz, köyün derhal boşaltılması gerektiği yönünde uyarıda bulundu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.