1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hint Asıllı Başrahip: Tanışanlar Antepli Misin Diye Soruyor
Hint Asıllı Başrahip: Tanışanlar Antepli Misin Diye Soruyor

Hint Asıllı Başrahip: Tanışanlar Antepli Misin Diye Soruyor

Adana’da Katolik Hıristiyanlara ait Bebekli Kilise (Aziz Pavlus) Başrahibi Hint asılllı Francis Dondu, 6 yıldan bu yana Adana’da yaşadığını hatırlatarak, Türkiye’deki hoşgörü ortamından mutlu olduğunu söyledi.

A+A-

Adana’da Katolik Hıristiyanlara ait Bebekli Kilise (Aziz Pavlus) Başrahibi Hint asılllı Francis Dondu, 6 yıldan bu yana Adana’da yaşadığını hatırlatarak, Türkiye’deki hoşgörü ortamından mutlu olduğunu söyledi. İyi bir Türkçe konuşabilen Dondu, “Tanışanlar, Antepli misiniz diye soruyor. Buradaki insanlar beni, ben de onları seviyorum. Sevgi için din, dil fark etmiyor.” diyor.

    Hint asıllı Dondu, Tepebağ Mahallesi'nde bulunan ve 120 yıllık geçmişe sahip kilisenin başrahipliğini yapıyor. Kiliseye yapılan bir saldırıdan 10 dakika önce ayrıldığı için zarar görmeyen Dondu’nun arası çevre esnafı ile de gayet iyi. Tek başına kilisede kalan başrahip, mabedin dış bahçe duvarının yıkılmasından endişe ettiğini, bu konuda yetkililerin yardımı beklediklerini söyledi.

    Türkiye’ye gezmeye gelen turistlerden 4 bine yakınının yıl içinde kiliseye uğradıklarına dikkat çeken Başrahip, “Gelen turistlere Türkiye’nin, Adana’nın kötü bir yer olmadığını söylüyorum. Çünkü ben burada yaşıyorum, burada nefes alıyorum. Gelen turistlerin bazıları Türkiye’de ne olduğunu bilmiyorlar. Onlara pozitif bir şekilde anlatıyorum.” dedi.

    Adana’da ciddi bir trafik kazası geçirdiğini anlatan Başrahip, tanıyanların arayıp geçmiş olsun dediklerini, Vali Hüseyin Avni Coş’un da kendisi ile yakından ilgilendiğini, bunun hoşgörü adına sevindirici olduğunu dile getirdi. Başrahip, “Herkes beni seviyor burada. Nefret falan yok. Noel zamanında Vali Bey, emniyet müdürü ziyarete gelip Noeli bizimle kutladılar. Ben herkesi ziyaret ediyorum, Adana’da olmaktan, 6 sene Türkiye’de olmaktan mutluyum.” diye konuştu. CİHAN

Hint asıllı Başrahip: Tanışanlar Antepli misin diye soruyor

Hint asıllı Başrahip: Tanışanlar Antepli misin diye soruyor

Hint asıllı Başrahip: Tanışanlar Antepli misin diye soruyor

Hint asıllı Başrahip: Tanışanlar Antepli misin diye soruyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.