1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hitit Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
Hitit Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Hitit Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Çorum Hitit Üniversitesi, yeni mezunlarını stadyumda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle uğurladı.

A+A-

Çorum Hitit Üniversitesi, yeni mezunlarını stadyumda düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle uğurladı.

Hitit Üniversitesi 2013 mezuniyet töreni, Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Üniversitenin mezun öğrencilerinin sevinç ve gururuna sahne olan törene, Çorum Valisi Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum milletvekilleri Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı. Tören, fakülte ve yüksek okulların kortej yürüyüşü ile başladı. Büyük ilgi gören mezuniyet törenini binlerce kişi tribünlerden izledi. Aileler çocuklarının mezuniyet coşkusuna ortak olurken 2 bin 700 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.

Törende konuşan Rektör Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma yolunda en büyük adımın öğrenciler olduğunu ifade etti. Mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar dileyen Alkan ailelere seslenerek ''Yavrularınızı bize emanet ettiniz, biz de onları okulumuzdan mezun ettik. Bugün onlar kadar sizlerin de heyecanını görebiliyoruz.'' dedi.

Üniversitenin artan öğrenci sayısı ve artan bölüm sayıları ile büyüdüğünü söyleyen Alkan, öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.
Daha sonra konuşan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğrencilere seslenerek ''Bugün hem üniversitemiz hem de şehrimiz için gerçekten keyifli bir gün yaşıyoruz. Aynı haftanın içinde 3 güzellik yaşıyoruz. Bir yandan şu anda mezuniyet töreninin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir şeyi başarmış olmanın gözlerinize vuran ışıltısına şahitlik ediyoruz. Az önce kuzey kampüsümüz de Araştırma Uygulama Merkezimizin temelini attık. Orası da yıllar yılı sürmeyecek yeni Türkiye'nin anlayışına uygun olarak kısa sürede yapımı tamamlanarak hizmetinize açılacak.'' diye konuştu.

Hitit Üniversitesi’nin adeta kanayan yarası haline dönüşen kampüs meselesinde de artık noktayı koyduklarını ifade eden Külcü,
yılların sorunu, tartışma konusu olan kampüs meselesinin sorunlarının çözüldüğünü belirtti. Belediye olarak ciddi bir fedakarlık yaptıklarını kaydeden Külcü, ''Bu fedakarlığı bugün yaptık. Yarın aynı durum bir kez daha yaşansa yine gereğini yaparız. Çünkü biz bunu Hitit Üniversitesi'ne arsa tahsis etmek olarak görmüyoruz. Üniversite mezunu olmak bir bilincin, bir emeğin, bir başarının neticesidir. Kendinize değer verdiniz, ailenize değer verdiniz, hayatın gerçeklerinin farkına vardınız ve Allah'a hamdolsun ki üniversite eğitiminizi tamamlayarak önemli bir eşiği böylece atlamış oldunuz.'' sözlerini kaydetti.

Vali Sabri Başköy de öğrencilere başarı dileyerek, hayat yolunda ilk adımı attıklarını aktardı. Öğrenci ve ailelere gittikleri yerlerde Çorum'u anlatmalarını isteyen Başköy, ''Bugün önemli bir günü yaşıyoruz. Üniversitemiz ülkemizin belki de önemli yerlerine gelecek gençlerimizi mezun etti. Hitit ailesinden ayrılarak hayat ailesine katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum. İleride parmakla gösterilen gençler olunuz. Bunu okuyarak, çalışarak, vatanını severek yapabilirsiniz.'' şeklinde konuştu. CİHAN

Hitit Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Hitit Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Hitit Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Hitit Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.