1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Holigan polis!'
Holigan polis!

'Holigan polis!'

MİLLİYET'TEN TOLGA ŞARDAN YAZDI!..

A+A-

Göztepe-Eskişehir maçına girişte bir seyirci çantasını aramak isteyen görevlilere polis kimliğini göstererek stada girmek istedi. Aramayı sürdüren polisler meslektaşlarının çantasında maytap ve meşaleler buldu. Göztepe taraftarı polis hakkında işlem başlatıldı...

Antalya’daki Göztepe-Eskişehirspor arasındaki futbol maçında yaşananlar halen sıcaklığını koruyor. 

Süper Lig’e çıkacak son takımı belirleyecek maçta hakem Ali Palabıyık, maçı dört kez durdurdu.

Sahaya atılan yanıcı maddeler, maytaplar ve meşaleler yüzünden toplamda 27 dakikalık ara verildi. >

Spor sahalarının güvenliğinin sağlanmasında tartışma yaratan görüntülerin kamuoyuna yansımasıyla birlikte Antalya Valiliği, Ankara’dan müfettiş talebinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı, valiliğin talebi üzerine Mülkiye ve Polis başmüfettişlerinden oluşan denetim grubunu görevlendirdi. 

Müfettişlerin çalışması devam ederken, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın dün Milliyet’te yayımlanan açıklamaları dikkat çekti. 

Bakan Kılıç, Milliyet muhabiri Bahar Atakan’a yaptığı değerlendirmede, kupa maçlarında da elektronik bilet uygulamasına geçilmesini Türkiye Futbol

Federasyonu’na önereceğini açıkladı. 

Gelişmeler sonrasında Göztepe-Eskişehirspor maçındaki güvenlik önlemleriyle ilgili önemli bilgilere ulaştım. 

Bu bilgilerden ikisi çok önemli. 

İlki şimdiye kadar pek eşi benzeri olmayan bir durum. Stada seyircilerin alındığı sırada, Göztepe taraftarları arasında stada girmeye çalışan biletli bir seyircinin elindeki çanta, güvenlik önlemi alan polislerin dikkatini çekti.  

Görevli polisler, elindeki çantayla stada girmeye çalışan seyircinin çantasını açıp kontrol etmek istediği sırada, seyirci kendisinin polis olduğunu belirterek cebinden kimlik kartını çıkarttı. 

Aynı zamanda meslektaş olan seyircinin açtırmak istemediği çantasında kontrol yapan polisler, çantanın içinde saha olaylarında kullanılan maytaplar ve meşaleleri buldu.</p>

Çantanın sahibi polis, kendisinin İzmir Emniyeti kadrosunda görev yaptığını ve Göztepe maçını izlemek için Antalya’ya geldiğini söyledi. Kimlik tespitinin doğru çıkması üzerine, seyirci polis memuru hakkında işlem başlatıldı. Polis kimliğini kullanarak stada yasak madde sokmaya çalışan seyirci polis, maça alınmadı. Ayrıca, Antalya Emniyeti, İzmir Emniyeti’ne yazı yazarak polis memuruyla ilgili idari işlem yapılmasını istedi. 

İkinci olay ise yine aynı maçta görevli olan bir kadın özel güvenlik görevlisi, maçtan önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisinin maçta görevli olduğunu ve maçı izlemek isteyen hemşehrilerinin stada geldiğinde kendilerine yardımcı olacağı bilgisini verip davette bulundu. 

Maçtan önce tespit edilen bu durum üzerine, kadın özel güvenlikçi maçtaki görevinden alındı ve aynı zamanda özel güvenlikçi kartına el konuldu. 
Antalya Emniyeti yetkilileri, maçtan bir gün önce tesisteki tüm kapalı ve açık alanlarda bomba araması yapıldığını ve üç aşamalı güvenlik önlemleri kapsamında stadın her türlü şüpheli durumdan arındırılarak “temiz” olarak teslim edildiğini belirtti. 
Güvenlik açısından temiz olan Antalya Stadı’ndaki maç öncesinde yaşanan iki ilginç durum, yasak maddelerin stada nasıl sokulduğu konusunda iki küçük ama önemli örnek oldu. 

Tabii ekmek arasına gizlenen torpil, maytap ve meşaleleri de unutmamak gerekiyor. 
Antalya Emniyeti, yaklaşık 70 terrabayt büyüklüğündeki kamera görüntülerini alarak müfettişlere teslim etti. Ayrıca, bu görüntülerin incelenmesiyle olayları çıkartan kişiler belirleniyor. 

Güvenlik birimlerinin “temiz” olan stada söz konusu yasak maddelerin stada girişiyle ilgili ciddi bir kuşkusu daha var. Ancak bu kuşkuyu paylaşmak için müfettiş çalışması sonuna kadar beklemek gerekecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.