1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hollande'dan çok sert tepki
Hollandedan çok sert tepki

Hollande'dan çok sert tepki

Fransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan terör eylemlerini kimin gerçekleştirdiğine dair Fransa'dan resmi bir açıklama geldi.

A+A-

Fransa’nın başkenti Paris’te açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris saldırılarını IŞİD’in düzenlediğini söyledi. Hollande, “127 kişinin ölümüne neden olan saldırılar dışarıda planlandı ve yönetildi” dedi.

"SAVAŞ NEDENİDİR"

Hollande'dan oldukça sert bir tepki de geldi. Cumhurbaşkanı IŞİD cihatçılarının Paris saldırıları "savaş nedenidir" dedi.

Paris’in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France’ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Paris’in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

REUTERS: REHİNELERİN 87'Sİ VURULDU!

Paris belediyesinden bir yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, dört saldırgan en az 87 genci vurarak öldürdü. Ardından terörle mücadele ekipleri operasyon düzenleyerek binaya girdi, saldırganlar da üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi ve can kaybı 100'ü buldu. Bataclan konser salonu, Ocak ayında terör saldırısına uğrayan karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun eski ofisine sadece 200 metre uzaklıkta bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.