1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HSYK, 2 bin 847 hakim ve savcıyı ihraç etti
HSYK, 2 bin 847 hakim ve savcıyı ihraç etti

HSYK, 2 bin 847 hakim ve savcıyı ihraç etti

HSYK, FETÖ soruşturması kapsamında 2 bin 847 hakim ve savcıyı ihraç etti.

A+A-

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu,  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında geçici olarak görevden  uzaklaştırılan 2 bin 847 hakim ve savcıyı oy birliğiyle meslekten ihraç etti.  

HSYK Genel Kurulu, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan  soruşturma kapsamında ilk etapta geçici olarak meslekten uzaklaştırılan hakim ve  savcıların durumunu görüştü. Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamenin 3.  maddesinin HSYK Genel Kuruluna verdiği yetki uyarınca, 2 bin 847 hakim ve savcı  meslekten ihraç edildi.  İhraç kararı, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. maddesinin son  fıkrasına göre alındı. Kanun'un 69. maddesi, "Disiplin cezasının uygulanmasını  gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin  şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü  takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir" hükmünü içeriyor.

MESLEKTEN ÇIKARILANLAR 

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSYK Genel Kurulu'nun oy birliğiyle  aldığı kararla, KHK'nın 3. maddesi uyarınca ihraç edilen 2 bin 847 hakim ve savcı  arasında, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Nesibe Özer ve Teoman Gökçe,  "Kozmik Oda" soruşturmasını yürüten hakimler Mustafa Bilgili, MHP kurultay  davasında verdiği kararla gündeme gelen hakim Burhan Yaz, Ahmet Kaya, Mustafa  Başer, Metin Özçelik de bulunuyor" dedi. 

SARIKAYA DA AÇIĞA ALINDI!

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, savcı Ferhat Sarıkaya'nın açığa  alındığını bildirdi.MHP'nin kurultay kararını veren Ankara Hakimi Burhan Yaz da var. Burhan Yaz, bir dönem meslekten ihraç edilen, daha sonra tekrar geri dönen Ferhat Sarıkay'nın savcılığa yaptığı itiraflarda geçiyordu. Sarıkaya, görevden alındığı dönemde Hakim Yaz'ın kendisine zarf içinde para verdiğini anlatmıştı. İhraç edilen hakimlerden İbrahim Okur eski HSYK daire başkanlarından biriydi ve Ergenekon soruşturmaları döneminde etkili birisiydi..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.