1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hükümet güvenoyu aldı!
Hükümet güvenoyu aldı!

Hükümet güvenoyu aldı!

65. Hükümet 315 oyla TBMM'den güvenoyu aldı.

A+A-

TBMM Genel Kurulu'nda, AKP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet ile ilgili 315 oyla güven oyu aldı ve 138 ret oyu çıktı.

Bu sonuca göre, 65. Hükümete Meclis tarafından güvenoyu verilmiş oldu.

65. Hükümet'in aldığı güvenoyunun ardından Başbakan Binali Yıldırım Meclis kürsüsüne çıkarak teşekkür konuşması yaptı.

Binali Yıldırım, "Eleştiriler ve uyarılar bizim için yol göstericidir ve daha güzel işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık 79 milyonun hükümetiyiz" dedi.

Güven oylamasının ardından Başbakan Yıldırım ve kabine üyeleri tebrikleri kabul etti.

Yıldırım'ın konuşması özetle şöyle:

"Görevi devraldığım 64. hükümetin başbakanı ve bakanlar kurulu üyelerini de yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. 65. hükümetin programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhalefet partisi, grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştirileriyle, önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

"ARTIK 79 MİLYONUN HÜKÜMETİYİZ"
Eleştiriler ve uyarılar bizim için yol göstericidir ve daha güzel işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık 79 milyonun hükümetiyiz. Demokrasimizi daha da ileri bir düzeye taşıyacağız. Milltimizin barışı huzuru için hayatını seve seve veren şehitleimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu duygularla güvenoyu alan 65. hükümetin başbakanı olarak bir kez daha teşekkür ediyorum Allah yar ve yardımcımız olsun."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.