1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hükümet programına damga vuran 8 hedef
Hükümet programına damga vuran 8 hedef

Hükümet programına damga vuran 8 hedef

62'nci Hükümet Programı bugün Meclis'e sunuluyor. Programın çerçevesini Yeni Türkiye vurgusuna uygun hedefler oluşturacak!

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün Meclis'e sunacağı 62'nci Hükümet Programı'na 'Yeni Türkiye' vurgusu damga vuracak. Davutoğlu yeni anayasa, çözüm süreci başta olmak üzere önemli mesajlar verecek. İşte Yeni Türkiye hükümetinin hedefleri:
YENİ ANAYASA: Yeni hükümetin en önemli hedeflerinden biri yeni anayasa olacak. Daha özgürlükçü, yenilikçi, Türkiye'yi vesayet ve müdahalelerden arındıracak yeni bir anayasa hedeflediklerini belirtecek olan Davutoğlu, bu konuda mutabakat arayışlarının devam edeceği mesajını verecek.
ÇÖZÜM SÜRECİ: Yeni dönemde çözüm sürecinde önemli mesafe kat edeceklerini belirtecek olan Davutoğlu, yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirileceğini söyleyecek.
LİDER ÜLKE: Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada istikrar ve güvenin adresi olmaya devam edeceğini belirtecek olan Davutoğlu, Türkiye'yi söz sahibi bir ülke konumuna getireceklerini vurgulayacak.
GÜVEN VEREN ADALET SİSTEMİ: Davutoğlu, güven veren adalet sistemi inşaa edeceklerini söyleyecek. Öncelikli hedefin adalet sisteminden paralel yapının temizlenmesi olduğuna vurgu yapacak olan Davutoğlu, yargılamaların hızlı şekilde yapılması için alt yapı çalışmalarına hız verileceğini ifade edecek.
PARALEL YAPI İLE MÜCADELE: Davutoğlu, bürokrasinin her yerine sızmış olan paralel yapı ve çetelerle mücadelede kararlılık vurgusu yapacak. Bu konuda taviz vermeyeceklerinin altını çizecek.
AB'YE TAM ÜYELİK: Davutoğlu, Türkiye'nin AB'ye üyeliği için reform çalışmalarına devam edeceğini belirtecek. Yeni dönemde buna daha fazla ağırlık vereceklerini ve fasılların bir an önce açılması için çalışacaklarını söyleyecek.
GÜÇLÜ EKONOMİ: Davutoğlu, ekonomideki istikrarın korunması için çalışacaklarını, büyüme ve istihdama dayalı bir ekonomi programı izleyeceklerini belirtecek.
MARKA ŞEHİRLER: İnsan ve çevre dostu, estetik, katılımcı, müreffeh, trafik sorunu asgariye indirilmiş, ulaşımı rahat, havası temiz, tarihi ve doğasıyla bütünleşmiş, şeffaf yönetimlere sahip marka şehirler için çalışılacak.

DEV PROJELERİ İNCELEDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da devam eden dev projeleri havadan inceledi. Helikopter turu sırasında Davutoğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti. Davutoğlu, Topbaş'tan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üçüncü havalimanı ve diğer projelerin yanı sıra genel durumla ilgili bilgi aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.